Hírek

HVSE: Kézilabdacsarnok és műfüves focipálya is épülhetne a Rohonci úti sporttelepre

2013. február 11., 17:09

Ezt tervezi a sportegyesület. A beruházások előfeltétele, hogy a MÁV-ingalanokként emlegetett létesítmények városi tulajdonba kerüljenek. Erről február végéig megkötheti a szerződést a megyeszékhely a nemzeti vagyonkezelővel.

HVSE: Kézilabdacsarnok és műfüves focipálya is épülhetne a Rohonci úti sporttelepre

Finiséhez érkezett a szombathelyi MÁV-ingatlanok önkormányzati tulajdonba kerülésének ügye. A közgyűlés januári ülésén határozatban erősítette meg, hogy a nemzeti vagyonkezelőtől ingyenesen átvenné a Rohonci úti sporttelepet, a Kenderesi úti edző- és dobópályát, valamint a Kalandváros melletti vásártér területét. Az ingatlanokat 15 évig kötelező sportcélokra használni. A szerződést február végéig kell megkötni. A létesítmények vagyonkezelője a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. lesz.

Lazáry Viktor alpolgármester, Szombathely
"Természetesen az első feladata az önkormányzatnak és az üzemeltető cégnek az, hogy felmérje az ingatlanok pontos állapotát, és az üzemeltetés lehető legracionálisabb módját megállapítsa. Emellett, ezzel páhuzamosan megkezdtük azt a munkát, ami az ingatlanok fejlesztésére vonatkozik."

Tulajdonosként a város a létesítményeket használó egyesületekkel közösen olyan beruházásokat indíthatna el, amire bérlőként korábban nem volt lehetősége. Elsősorban a látványsportágaknál igényelhető társasági adókedvezményeknek köszönhetően.

Kovács Előd elnök, Haladás VSE
"Bízunk abban, hogy a látványsport támogatában érintett szakosztályaink, a kézilabda, a futsal és a labdarúgó utánpótlás jelenleg, szintén profitálni fognak tudni ebből. Tervezünk egy kézilabda csarnokot felépíteni TAO-s támogatásból, nyilván a városvezetéssel egyeztetve."

A jelenlegi munkacsarnokhoz kapcsolódó, könnyűszerkezetes új aréna 400 férőhelyes lenne, a tervezett költségvetése 300 millió forint, ennek egyharmada az önrész. Egy műfüves focipályát is kialakítanának, ez várhatón 150 millió forintba kerülne.