Hírek

Hősök-napi megemlékezés

2010. május 25., 11:32
Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a Magyar Hősök Emlékünnepe alkalmából ünnepséget szervez. A program május 30-án (vasárnap) 10.00 órakor kezdődik a Március 15. téren.

PROGRAM:

Az Országzászló felvonása katonai tiszteletadással

Ünnepi műsor, melyben közreműködnek a Reguly Antal Általános Iskola diákjai

Ünnepi beszédet mond.

Koszorúzás

Díszmenet

A programban közreműködik Szombathely Város Fúvószenekara és

MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred

Felhívás:

Kérjük mindazokat a társadalmi és civil szervezeteket, politikai pártokat, amelyek koszorút kívánnak elhelyezni a Március 15. téri Hősi Emlékműnél, szándékukat a szervezők munkájának segítése érdekében legkésőbb 2010. május 27-én (csütörtök) 11.00 óráig munkaidőben Pásti Zsuzsannánál személyesen   a  Polgármesteri Hivatal 604. szoba , vagy az 520-211, 520-76-os telefonszámon jelezni szíveskedjenek. Kérjük, hogy az ünnep alkalmából lobogózzák fel a házakat, épületeket!

FORGALOMKORLÁTOZÁS

Május 30-án a Hősök Napja alkalmából tartandó megemlékezés zavartalan lebonyolítása érdekében az alábbi időpontokban és helyen forgalomkorlátozás lesz.

09.45 - kb. 10.50-ig a Március 15. tér: Március 15. tér Deák F. u., 48-as honvéd u. - Wesselényi M. u., Szelestey L. u.-Wesselényi M. u., Petőfi S. u. - Kőszegi u., Karinthy F. u. - Liszt F. u. kereszteződések által határolt terület lezárásra kerül.

A rendőrség ezen idő alatt mindennemű gépjármű forgalmat elterel, a megemlékezés befejezését követően áll vissza az eredeti forgalmi rend.

Változások az autóbusz-közlekedésben

A Vasi Volán Zrt. tájékoztatja a Tisztelt Utazóközönséget, hogy Szombathely Megyei Jogú Város 2010. május 30-i ünnepi rendezvénye miatt az érintett helyi járati autóbuszok az alábbiak szerint közlekednek.

2010. május 30. 9.45-10.50 óra között: A Vasútállomásról induló és a Vasútállomásra érkező 1-es viszonylatszámú autóbuszok nem érintik a Szelestey u. 27., SZTK, Berzsenyi Könyvtár, Paragvári úti Iskola, Horváth Boldizsár krt. és MÁV Üzletigazgatóság  elnevezésű megállóhelyeket.

A járatok a Horváth B. krt-on a Kórház elnevezésű megállóhelyen állnak meg. Az ünnepség befejezése után áll vissza az eredeti forgalmi rend.

A rendezők a lakosság és az utazóközönség megértését kérik.