MNB
MNB - 2

Hírek

Heti öt edzéssel készül az idei versenyszezonra Gadó András

2013. március 01., 19:10

A szombathelyi erőemelő a csúcsformáját júniusra szeretné időzíteni, amikor is két nemzetközi szervezet Európa-bajnokságán is szerepel majd.

Heti öt edzéssel készül az idei versenyszezonra Gadó András

Javában készül az idei szezonra  Gadó András. A szombathelyi sportoló számára áprilisban kezdődik a nagyüzem az erős emberek nyugat-magyarországi bajnokságával, ezt követi majd a májusi erőemelő ob. Az esztendő  két legfontosabb viadalára júniusban kerül sor: 6-án a WPC, míg 13-án az  UAP rendez  erőemelő Európa-bajnokságot.

Gadó András erőemelő, Rostfa01-Concordia Trans-Galaxy FSE
"Jelenleg most már 3-4 hete folyik a felkészülésem az idei évre. Sajnos a második héten volt két sérülésem, de ami pozitív, hogy egy hétre rá már teljes értékű munkát tudtam végezni. Jelenleg jó erőben érzem magam."

Gadó András heti öt edzéssel készül a szezonra. A tréningeken a versenyszámok közül  sokat gyakorolja a felhúzást és a fekvenyomást is, de leginkább  a guggolást helyezi előtérbe.

Gadó András erőemelő, Rostfa01-Concordia Trans-Galaxy FSE
"Előtérben mindenképpen a guggolás versenyszámot helyezem. Jelenleg is ez a legerősebb a felkészülésem alatt. Tavaly 290 kiló volt a legtöbb ebben, de a vb-n sikerült egy 305-ös gyakorlat is, de azt sajnos elvették tőlem. Ennél még többre számítok ebben az évben."

Gadó András eddigi legjobb eredménye egy Európa-bajnoki ezüstérem. Reményei szerint júniusban minimum egy hasonló medállal gyarapodik majd az éremkollekciója.