Hírek

Hétforrás Piknik

2013. július 30., 09:06

Piknikezni hívta a kirándulókat a Hétforráshoz szombaton az Írottkő Natúrparkért Egyesület. A rendezvénnyel a Kőszegi-hegység pusztuló határőr laktanyáinak állapotára kívánják ráirányítani a figyelmet.

Hétforrás Piknik

Lassan az enyészeté lesz ez az épület a Kőszegi-hegységben. Korábban a határőrség használta, azóta azonban folyamatosan pusztul. Pedig a volt laktanyából keresett turistaház lehetne, erre hívja fel a figyelmet az Írottkő Natúrparkért Egyesület az évente megrendezett Hétforrás Piknikkel. 

Bakos György - elnök, Írottkő Natúrparkért Egyesület 
“Úgy gondoljuk, hogy akár a Hörman-forrási határőr őrsből, akár ebből a hétforrási határőr őrsből kiváló turisztikai célpont lehetne akár kerékpáros turistáknak, akár bakancsos turistáknak.” 

A piknikre is sokan érkeztek gyalogosan vagy biciklivel. De a Hétforrás egyébként is kedvelt kirándulóhely, gyakran jönnek ide Szombathelyről is, akárcsak most a Horváth- testvérek, az egykor itt szolgált nagypapájukat kísérték el. A fiúk jól ismerik a környékbeli nevezetességeket.

Horváth Alex
“Szultán-domb, Írottkő, Kálvária, Óház, kilátók”

Ki a lábát, ki a sörét hűtötte, legtöbben pedig a szomjukat oltották a forrás vizével.

Biczó Miklós
“Itt töltöttük meg a cumisüveget, meg az üveget is.
- És miért?
Mert ez a legjobb víz, a forrásvíz.”

A piknikezőket a kőszegi fúvósok szórakoztatták. Aki megéhezett, megkóstolhatta a házi almáspitét vagy a huszárgulyást

Némethné Gyöngyös Ágnes
“Hús, krumpli, nokedli, bab van benne.”

A gyerekeket kézműves foglalkozásokkal, természetismereti versenyekkel, logikai játékokkal várták aaz egyesület munkatársai, önkéntesei.