Hírek

Hazalátogatott a világhírű produkciókban fellépő kötélugró

2012. november 28., 17:27

Bánhegyi Kata, a Szombathelyi Kötélugró Klub többszörös világ- és Európa-bajnoka  artistaként már hét esztendeje a kanadai Cirque du Soleil (Szirk dü Szolej) tagja. A kiváló sportoló a napokban hazalátogatott, és egyik első útja volt egyesülete edzésére vezetett.

Hazalátogatott a világhírű produkciókban fellépő kötélugró

Bánhegyi Kata szinte mindent elért  kötélugrásban: több alkalommal nyert érmet különböző világversenyeken. Sportolói pályafutásának befejezése után 2005-ben  szerződött a Cirque du Soleil-hez, amellyel jelenleg is egy Egyesült Államokbeli turnén vesz részt. Rövid szabadságát kihasználva látogatott haza Szombathelyre.

Bánhegyi Kata artista, Cirque de Soleil
"2005-ben léptem be a cirkuszba és azóta hét év telt el. Egy nagyon nagy élmény még mindig. Nagyon szeretem csinálni a műsorokat. Nagyon sokat tanultam ezalatt a hét év alatt. A döntés megérte, hogy kimentem. Még szeretném 2-3-4 évig folytatni, nem tudom pontosan."

Bánhegyi Kata egyik első útja a Szombathelyi Kötélugró Klub edzésére vezetett, ahol megnézte a gyerekek edzését és tanácsokkal látta el a fiatalokat. Ezt követően pedig  rögtönzött bemutatót tartott.

Bánhegyi Attila vezetőedző, Szombathelyi Kötélugró Klub
"Sokkal közelebb áll hozzájuk ez a történet így, hogy látják, hogy itt van egy élő ember, aki bejárta a világot. Kata nem csak Amerikában, hanem a világ nagyon sok országában volt már. Azt tudni kell, hogy abban a cirkuszban kint van egy magyar zászló. Tehát Kata nem csak a mi klubunkat képviseli, hanem az egész országot. Hiszen még Magyarországról is csak nagyon keveseknek adatik meg az, hogy egy ilyen világhírű cirkuszban szerepeljenek."

Bánhegyi Kata a Cirque du  Soleil-jel még több mint egy éven át az Egyesült Államokban turnézik, aztán átjönnek Európába és többek között Ausztriában is fellépnek. Aki szeretné megnézni az egykori szombathelyi sportolót, Bécsben, Grazban avagy Innsbruckban a 2013-as esztendő vége felé  megteheti.