Hírek

Hazai győzelem született az idei Rostfa-kupán

2012. június 19., 17:51

A házigazda Illés Béla Labdarúgó Akadémia U11-es csapata nyerte az ötödik alkalommal megrendezett Rostfa-kupa küzdelmeit. A gólkirály is a szombathelyi gárdából került ki: Edelényi Bálint 10 találattal bizonyult a viadal legeredményesebb futballistájának.

Hazai győzelem született az idei Rostfa-kupán

Szép időben, népes szurkolótábor előtt rendezték meg Szombathelyen  Magyarország egyik legjelentősebb utánpótlás labdarúgótornáját, a Rostfa-kupát. Az ötödik alkalommal megtartott erőfelmérőre ezúttal U11-es csapatokat hívtak meg a szervezők. Az invitálást 15 csapat fogadta el, köztük a Haladás VSE, a Lurkó UFC, valamint a Király SZE. A rendező Illés Akadémia győzelmi elvárásokkal vágott neki a viadalnak.

Szenczi Imre edző, Illés Akadémia U11
Nagyon szeretnénk igazából eredményt elérni. Igazából ez is a célja a tornának. Nem a leglényegesebb, de szeretnénk visszahódítani a kupát, amit tavaly elengedtünk. Kiengedtünk a kezünkből. Arról nem is beszélve, hogy ez már a harmadik megnyert tornánk lenne, tehát itthon tudnánk tartani.

Az Illés Akadémia csapata alaposan felkészült a megmérettetésre, bár több sérülés is akadályozta az optimális munkát. Ennek ellenére a szombathelyi focistapalánták bíztak a sikerben.

Nyári Patrik labdarúgó, Illés Akadémia U11
Meg szeretnénk nyerni a tornát. NB I-es csapatok ellen jól játszani és megverni őket.

A mérkőzéseket sok szakember és aktív futballista is nyomon követte a helyszínen. Ott volt köztük Király Gábor is, aki nyári szabadságának utolsó napján kísérte el a Király SZE gárdáját a tornára.

Király Gábor labdarúgó, 1860 München
Mindenképpen jó ötletnek tartom. Ez egy jó kis szociális és sportprogram. Nagyon jó időjárás van hála Istennek. Sok gyermek van, rengeteg csapat, ami a legfontosabb. Sok a szülő is. Ez egy nagyon jó kis utánpótlás program.

Az ötödik Rostfa-kupát végül a házigazda Illés Béla Labdarúgó Akadémia csapata nyerte pontveszteség nélkül. Szenczi Imre tanítványai harmadszor bizonyultak a legjobbnak, így végleg itthon tarthatják a díszes serleget. A gólkirály is a hazai gárdából került ki: Edelényi Bálint tízszer talált be az ellenfelek kapujába.