Hírek

Hatodik alkalommal rendezték meg a modellező Savaria-kupa küzdelmeit

2012. július 02., 19:58

A viadalon ezúttal három ország képviselői vettek részt. A magyar, az osztrák és a szlovák versenyzők rádióirányítású modelljeikkel két kategóriában versenghettek: a nemzetköziben 12-en, míg a középkategóriában  4-en röptették modelljeiket.

Hatodik alkalommal rendezték meg a modellező Savaria-kupa küzdelmeit

Horváth István elnökségi tag, Savaria Modellező SE
...


A hazai rendezésű viadalon hárman képviselték a hazai színeket: Horváth Szabolcs és Szépfalvi Olivér a haladók  között, míg Szépfalvi Tamás a nemzetközi mezőnyben mérette meg magát. A verseny színvonalát emelte, hogy a Savaria Kupán  résztvevő osztrák versenyzők egyértelműen a világ élmezőnyéhez tartoznak.

Szépfalvi Tamás versenyző, Savaria Modellező SE
...


A csúcskategória képviselői háromszor startolhattak, s három versenybíró pontozta a nemzetközi standard alapján meghatározott manőversorozatukat, melyekre nyolc-nyolc perc állt a rendelkezésükre. A három gyakorlat közül a legalacsonyabb pontszámú mindenkinél kiesett a végső sorrend kialakításakor. A nemzetközi kategóriában a várakozásoknak megfelelően két osztrák pilóta zárt az élen. A harmadik helyet a magyar ranglistavezető, budapesti Vomberg Ádám csípte meg. A szombathelyi Szépfalvi Tamás hozta a kötelezőt, azaz a hetedik pozícióban végzett. Ez figyelembe véve a rendkívül erős mezőnyt, egyértelműen pozitívumként értékelhető. Akárcsak az, hogy a középkategóriában két érem is itthon maradt: Szépfalvi Olivér a második, míg Horváth Szabolcs a harmadik lett.