MNB
MNB - 2

Hírek

Hat centin múlt az elsőség

2013. szeptember 10., 16:34

Pars Krisztián 79 méter 80 centiméteres dobásával megnyerte az esztendő utolsó jelentősebb kalapácsvető-viadalát Olaszországban. A győzelem ellenére a Dobó SE kitűnősége a lengyel Fajdek mögött csak a második helyen végzett az összetett versenyben.

Hat centin múlt az elsőség

Rietiben rendezték meg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség kalapácsvető versenysorozatának utolsó viadalát. Az erőpróba előtt Pars Krisztián a második helyen állt az összetettben. A Dobó SE olimpiai aranyérmesét a lengyel világbajnok Pawel Fajdek előzte meg minimális különbséggel. A végső győzelemhez a szombathelyi sportolónak legalább 80 méter 87 centimétert kellett volna dobnia. Végül 79 méter 80  centiméter jött össze, ám csak négy dobásból, mert a rendezők a negyedik sorozat után véget vetettek a versenynek.

Pars Krisztián kalapácsvető, Dobó SE
“Én úgy gondolom, hogy ez olyan, mintha a 100 métert elindítanák és 80 méternél leállítanák az órát. Lehet, hogy azon a 20 méteren még a 8 versenyző küzdene, hogy ki legyen a győztes. Csak nem szólnak nekik, hogy 80 méternél már megállították az órát. Ez ugyanilyen. És mellette még volt diszkoszvetés és súlylökés, ahol ledobták a hatot.”

Pars Krisztián Rietiben elért győzelme ellenére a második helyen végzett a Hammer Throw Challange sorozatban. Az összetettben végül Fajdek diadalmaskodott 6 centiméterrel megelőzve a vasi kalapácsvetőt.

Pars Krisztián kalapácsvető, Dobó SE
“Valahol örülök, hogy most nem nyugodhatok meg. Hiába van egy olimpiai bajnoki címem. Nem nyugodhatok meg a következő időszakban, mert jönnek az ellenfelek. Ez nekem egy jó kis pofon is volt, mert innentől kezdve fel kell készülni Fajdekre is és arra is, hogy bármikor előjöhet egy versenyző és 80-82 méter körül dobhat.”

Pars Krisztián számára az olaszországi versennyel véget ért a 2013-as idény. A Dobó SE atlétájára most egy kis pihenés vár, aztán pedig valószínűleg egy műtét, a következő idény előtt ugyanis feltétlenül rendbe kellene tetetnie régóta rakoncátlankodó vállát.