Hírek

Három nemzet, négy középiskolájának részvételével rendezték meg idén a Puskás Kupát Szombathelyen

2013. április 05., 18:46

A diákok ezúttal öt sportágban mérték össze a tudásukat. A legnagyobb érdeklődés a teremfoci mérkőzéseket kísérte.

Három nemzet, négy középiskolájának részvételével rendezték meg idén a  Puskás Kupát Szombathelyen

A tornát immár ötödik alkalommal rendezték meg. A rangos diáksport-eséménynek idén  a Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola volt a házigazdája. A viadalra ezúttal az erdélyi  Sepsiszentgyörgyről, a vajdasági Adáról, valamint Pécsről érkeztek vendégek.

Puskás Tivadar polgármester
“Az ötödik Puskás Kupa rendezvényen vagyunk és ez mindenképpen hagyományt jelent. Egy 130 éves intézmény életében nagyon fontos, hogy a műszaki képzés mellett az egészségre, a sportra is jelentős hangsúlyt fektetnek.”

A négy oktatási intézmény tanulói ezúttal öt sportágban mérhették össze a tudásukat. A legnagyobb érdeklődés egyértelműen a teremfoci mérkőzéseket kísérte.

Gergye Richárd labdarúgó, Műszaki Szakképző Iskola
“Nagyon jó formában vagyunk. Már nyertünk egy mérkőzést 3:0-ra. Most a második félidejében 1:1-re állunk, de úgy gondolom, hogy ez a mérkőzés is meglesz. A felkészülés, az jól sikerült.”

A szervezők nagyon fontosnak tartják, hogy a résztvevő diákok, valamint az intézmények is közelebb kerüljenek egymáshoz és országhatárokon átnyúló barátságok, együttműködések alakuljanak ki.

Varga Jenő testnevelő, Műszaki Szakképző Iskola
“Azt hiszem, hogy nagyon jó barátság alakult ki Sepsiszentgyörggyel, Adával. Tulajdonképpen az iskolák részére a három nemzet által létrehozott Puskás Kupa nagyon komoly sportrendezvény. Ténylegesen azt mondom, hogy minden várossal nagyon jó kapcsolat épült ki.”

Jövőre a vajdasági Ada rendezi meg a Puskás Kupát. Elmondásuk szerint ők is olyan jó házigazdák szeretnének majd lenni, mint amilyenek a szombathelyiek voltak.