MNB - 2
MNB

Hírek

Harmadik helyen végzett a női tornász csapatbajnokságon a Szombathelyi Sportiskola együttese

2012. november 08., 17:58

A mesterfokú egyéni bajnokság összetett számát Csillag Tünde negyedikként, Jelencsics Dorina ötödikként zárta.

Harmadik helyen végzett a női tornász csapatbajnokságon a Szombathelyi Sportiskola együttese

Budapesten rendezték meg a tornász felnőtt csapatbajnokság második fordulóját. A Szombathelyi Sportiskola együttese az első kör után még a második helyen állt, ám végül a Békéscsaba és a KSI gárdája mögött harmadikként zártak Vízer Erzsébet és Rácz Gábor tanítványai.

Vízer Erzsébet vezetőedző, Szombathelyi Sportiskola
"Az ember, hogy ha hátrébb csúszik, azzal sosem lehet elégedett. Végül is 3 pontot fejlődött a csapat, de két nagyon fiatal versenyzőt kellett beépíteni, mert kézsérülés miatt volt aki abbahagyta. Nem tudtunk ugyanazzal a csapattal kiállni. Elégedett vagyok, mert csak két pici rontás csúszott be. Ez 12 gyakorlatban nem sok."

A csapatbajnoksággal párhuzamosan zajlott a fővárosi Tornacsarnokban a mesterfokú bajnokság is. Összetettben Csillag Tünde negyedik, míg Jelencsics Dorina az ötödik lett. Mindketten kvalifikáltak magukat a békéscsabai szerenkénti döntőbe.

Csillag Tünde tornász, Szombathelyi Sportiskola
"A tegnapi versennyel kapcsolatban elégedett vagyok magammal. Sikerült rontás nélkül végigversenyeznem. A gerendagyakorlatomat  is sikerült bemutatnom és új leugrással befejeznem. Bíztam benne, hogy azért felkerülök a dobogóra, de nem vagyok elégedetlen magammal."

A Szombathelyi Sportiskolások közül Jelencsics Dorina és Csillag Tünde keddtől Békéscsabán versenyez majd a szerenkénti döntőben. Azt követően több hazai és nemzetközi viadal vár még a vasi tornászokra.