MNB
MNB - 2

Hírek

Halász Bence Koreában nyert aranyérmet fiú súlylökésben

2012. július 24., 17:23

A Koreai Köztársaságban, Tegu városában  rendezték meg a 46. Nemzetközi Diákjátékokat,  melyen a szombathelyi Halász Bence diadalmaskodott fiú súlylökésben. A Dobó SE sportolója közel négy méterrel előzte meg a második helyen végzett litván versenyzőt.

Halász Bence Koreában nyert aranyérmet fiú súlylökésben

A világ öt kontinensének 81 városából több mint ezer sportoló érkezett Teguba, a 46. Nemzetközi Diákjátékokra. A versenyen szombathelyi  gyerekek is  rajthoz álltak, közülük a Dobó SE 15 esztendős atlétája, Halász Bence szerepelt a legjobban: 19,68 méteres dobásával megnyerte a fiú súlylökést.

Halász Bence atléta, Dobó SE
"Úgy utaztam ki, hogy világranglistavezető voltam. Vezettem a ranglistát egy méterrel. A többiek eredményét nem tudtam és így kicsit izgultam, hogy kik vannak ott. A melegítésnél már láttam, hogy több méterrel verem a mezőnyt, így megnyugodtam. Így jól sikerült a verseny. Az eredményem közepesnek számít, mert a 20 méter lett volna a cél."

A Dobó SE sportolója a súlylökés mellett kalapácsvetésben és diszkoszvetésben is nagyon tehetséges. Edzői véleménye szerint még bőven van ideje arra, hogy eldöntse, melyikre fókuszál majd a  későbbiekben.

Németh Zsolt vezetőedző, Dobó SE
"Természetesen mi arra fektetjük a hangsúlyt, hogy minél sokoldalúbb képzésben részesüljenek a gyerekek, ezért mindenki három számmal foglalkozik. Bízom abban, hogy Bencénél ez nagyon sokáig így lesz. Nem egyedülálló, hogy valaki felnőtt korában is három versenyszámban áll rajthoz."

Halász  Bence nem ülhetett sokáig  a babérjain, két napos pihenőt kapott csak a hazaérkezése után, és már el is kezdhette a felkészülést a hét végi korosztályos országos bajnokságra, melyen több számban is éremesélyesként lép majd dobókörbe.