Hírek

Gyűlnek az ajánlószelvények

2010. augusztus 26., 17:50
Az októberi önkormányzati választásokra készülő jelöltek egy része már összegyűjtötte a szükséges kopogtató cédula mennyiséget és ezeket le is adták a választási irodában. Ezzel még nem válnak automatikusan képviselőjelöltté, előbb a választási bitottságnak kell megvizsgálnia, hogy meg van-e a kellő számú, érvényes ajánlás.
Gyűlnek az ajánlószelvények

14 egyéni választókörzetben indulhatnak jelöltek az októberi választáson Szombathelyen. Mivel egy körzetben 4500 körüli a választópolgárok száma, így az lehet jelölt, aki a választók legalább az 1%-ától be tudja gyűjteni az ajánlószelvényeket. A leggyorsabbak az MSZP-Szabadelvű Társaskör Egyesület közös jelöltjei voltak, ők a Választási Bizottság határozata alapján mind a 14 körzetben megmérettethetik magukat.

Szele Györgyi, a Választási Iroda vezető helyettese elmondta, a hétvégére várják, hogy nagyobb számban érkezzenek be az ajánlószelvények, ezért megerősített ügyelettel készülnek a hivatal dolgozói a szelvényeken szereplő adatok hitelességének vizsgálatára. A választópolgárok folyamatosan figyelemmel kísérhetik a nyilvántartásba vett jelöltek listáját a www.valasztas.szombathely.hu honlapon.