Hírek

Győzelemmel zárt a Viktória

2011. június 20., 13:49
Bajnokveréssel zárta a szezont a Viktória FC: a szombathelyi gárda 1:0-ás félidő után 2:0 arányban legyőzte az MTK gárdáját. Markó Edina csapata a győzelemtől függetlenül a második helyen fejezte be a pontvadászatot.
Győzelemmel zárt a Viktória

Az élvonalbeli női labdarúgó bajnoki tabella második helyezettje látta vendégül az elsőt a Király Sportlétesítményben, azaz Viktória FC-MTK-Hungária FC rangadót rendeztek Szombathelyen. Sajnos az már korábban eldőlt, hogy a bajnokságot a fővárosiak nyerik, ám így is hatalmas presztízsmeccset játszott a két gárda. A küzdelmes, többnyire mezőnyjátékot hozó első félóra végén Rácz Zsófia emelésével a hazaiak szereztek vezetést. Az MTK-t meglepte a bekapott gól és csupán a második félidő elejére tértek magukhoz a fővárosiak. Ekkor Méry Rita révén kishíján egyenlítettek is. A hajrában viszont ismét magára talált a Viktória: előbb Pulai Lilla tornásztatta meg alaposan a vendégek kapuvédőjét, Horváth Esztert, majd az utolsó pillanatokban Tálosi Szabina 11-esből végleg el is döntötte a három pont sorsát. A vasiak így bajnokveréssel búcsúzhattak a szezontól.


Markó Edina - vezetőedző, Viktória FC
"Én azt mondom, hogy legyünk erre az ezüstéremre nagyon büszkék, Amellett egy Magyar Kupa győzelmet is sikerült szerezni, tehát ezért én nem mondanám, hogy ez a szezonunk kudarccal ért véget."
 
A találkozó után a Viktória FC játékosai, vezetői Török Pétertől, a Magyar labdarúgó Szövetség képviselőjétől vehették át az alaposan megszolgált bajnoki ezüstérmeket.