Hírek

Győzelem az utolsó pillanatokban - Falco-Sopron: 1-0

2012. április 16., 17:18

Will Tamás  utolsó másodpercekben dobott duplájával  84:82-re verte a Falco-SZOVA KC Szombathely kosárcsapata a bajnoki negyeddöntő első meccsén  a Sopron  csapatát az Aréna Savariában.

Győzelem az utolsó pillanatokban - Falco-Sopron: 1-0

Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság felsőházi rájátszásának első fordulójában az alapszakasz győztese, a Falco-SZOVA KC Szombathely a nyolcadikként záró Kis Rába-menti Takarék Soproni KC csapatát fogadta az Aréna Savariában. A mérkőzés  úgy indult, ahogy azt a hűség városából átrándult közel száz drukker remélte: a soproniak főként a sárga-feketék hibáiból élve az első negyed végére öt pontos előnyre tettek szert. A második etapban viszont elkapta a ritmust a Falco, s csapatkapitánya, Kálmán László vezérletével fordított is, így pedig a nagyszünetre már a hazaiak vonulhattak 8 egységnyi vezetéssel. Fordulás után viszont ismét Rubinék  periódusa következett: a harmadik felvonást 31:17-re nyerték, ennek köszönhetően 71:65-ös vendégvezetésről kezdhették a zárónegyedet a küzdő felek. Nagyon sokáig úgy nézett ki, hogy a sérülés miatt harcképtelen  Timberlake nélkül veszít a Falco, ám az utolsó pillanatokban jött a nagy feltámadás és Will Tamás duplájának köszönhetően mégis hazai sikerrel zárult a rendkívül változatos mérkőzés. 84:82-es győzelmének hála a Falco 1:0-ra vezet a három győzelemig tartó pároscsatában.

Bencze Tamás vezetőedző
...


A két csapat legközelebb kedden 18 órakor találkozik egymással Sopronban. A mérkőzést a Szombathelyi Televízió élőben  közvetíti az interneten.