Hírek

Gyorskorcsolya viadalok Szombathelyen

2011. szeptember 20., 19:23

Párhuzamosan két nagy gyorskorcsolya versenyt is rendeztek a hétvégén Szombathelyen: az Országos Felnőtt Utcai Gyorsasági Magyar Bajnokságnak és az Inline GP-nek is a vasi megyeszékhely adott otthont.

Gyorskorcsolya viadalok Szombathelyen

Vasárnap két nagy gyorskorcsolya-versenyt is rendeztek Szombathely belvárosában: egyet a felnőttek, míg egyet a fiatalabbak számára. A két viadalon összesen közel 100 versenyző indult.

Lajos Zsolt elnök, Vasi Korcsolyázó DSE
Az előzetes előkészületek alapján vártunk nemzetközi versenyzőket is, sajnos nekik már véget ért a szezon és a télre készülnek. Magyarországról elég sok helyről érkeztek versenyzők: Szegedről, Tatabányáról, Miskolcról, illetve Szombathelyről két egyesület képviselteti magát a versenyünkön.

A versenyzőknek a korosztályoktól függően különböző távokon kellett összemérniük a tudásukat. A felnőttek 200 és 10 ezer, míg a fiatalok 100 és 3 ezer méter közötti pályákon versengtek.

Molnár Márk versenyző, Vasi Korcsolyázó DSE
Erős, erős a verseny. Ez egy felnőtt magyar bajnokság igazából olyan, mint általában egy felnőtt magyar bajnokság. Tehát nem különbözik a többitől. Az az egyetlen különbség, hogy most utcán versenyzünk és nem épített pályán.

A hazai gyorskorcsolyázók jól szerepeltek a két viadalon. A felnőtt magyar bajnokságon a Vasi Korcsolyázó DSE sportolói két arany, valamint két ezüstérmet gyűjtöttek be. A klub tagjai az Inline GP-n két első, két második, valamint egy harmadik helyezést is elértek. A Szombathelyi Korcsolyázó DSE  sportolói a fiatalok  versenyén  szereztek egy arany-, két ezüst-, valamint  három bronzmedált.