Hírek

Győri egyetemisták gyakorlata a LUK-ban

2011. március 17., 10:52

Együttműködési megállapodást írt alá az LUK Savaria és a győri Széchenyi István Egyetem. A felsőoktatási intézmény gépészmérnök hallgatói a szombathelyi cégnél tölthetnek el egy szemesztert.
Győri egyetemisták gyakorlata a LUK-ban

A szakemberek azt remélik, értékes tapasztalatokat szerezhetnek majd a diákok az itt eltöltött gyakorlati idő alatt.

 

A régió gépgyártásban érdekelt nagyvállalatai folyamatos szakemberhiánnyal küzdenek. Nemcsak gépi forgácsolókból vagy hegesztőkból van kevés, hanem jól képzett mérnökökből is. A győri Széchenyi István Egyetemen többek között mérnökképzés is folyik. Az egyetem rektora és az LUK Savaria ügyvezetője írtak alá megállapodást. Ez lehetőséget termet az egyetem gépészmérnök hallgatóinak, hogy szakmai gyakorlaton vegyenek részt a szombathelyi vállalatnál.

Dr. Szekeres Tamás - rektor, Széchenyi István Egyetem
"Ilyen modern környezet, ilyen modern gépeket egy egyetem nem tud a laboratóriumában biztosítani. Másrészt a termelési folyamat csak itt tanulmányozható számukra."


A diákok három hónapot töltenek majd a szombathelyi cégnél, amelynek nem titkolt célja ezzel az együttműködési megállapodással, hogy a szakember-utánpótlását is biztosítsa.

Michael Reinig - ügyvezető igazgató, LUK Savaria Kft.
"A diákoknak lehetőségük van elkészíteni a diplomamunkájukat, teljesíteni a gyakorlatot, megismerhetik hogyan működik az üzem. A termékeket és az előállításukat nemcsak elméletben, hanem a gyakorlatban is megismerhetik, mert mi nagy hangsúlyt fektetünk a folyamatos fejlődésre."

Az első győri diákok a tervek szerint nyáron érkeznek a szombathelyi kuplunggyárba.