Hírek

Gólzáporos nyitány a szombathelyi vízilabda tornán

2013. július 19., 18:28

Fölényes győzelemmel kezdte a szereplését a II. Savaria Nemzetközi Junior Vízilabda Tornán a magyar U20-as válogatott. Horkai György világbajnokságra készülő együttese 20:7-re verte Szlovákia hasonló korosztályú gárdáját.

Gólzáporos nyitány a szombathelyi vízilabda tornán

Gőzerővel készül a magyar junior vízilabda-válogatott a Szombathelyen augusztus 12-én kezdődő korosztályos világbajnokságra. A Horkai György irányította csapat az elkövetkezendő három napban a kemény edzések mellett négy mérkőzést is játszik majd a második alkalommal kiírt Savaria Tornán.

Csapó Miklós csapatkapitány, magyar junior vízilabda-válogatott
“Azt gondolom, hogy ez fárasztó, de nyilván ez tudatos az edzők részéről, hogy ilyen program keretei között csináljuk ezt. Ez is felkészülés. Kondiedzések vannak a meccsek előtt is és ez tényleg a munka része. Nyilván már a célegyenesébe kerülünk a világbajnokság előtti periódusnak.”  

A magyar junior válogatott a szombathelyi torna nyitómérkőzésén fölényes, 20:7 arányú győzelmet aratott Szlovákia együttese ellen. Horkai György főleg tanítványai főleg első negyedben nyújtott teljesítményével elégedett.

Horkai György szövetségi kapitány
“Én azért eléggé maximalista vagyok. Persze, hogy az eredménnyel elégedett vagyok, de nem az eredmény a lényeg, hanem a játék. Én kicsit sokallom a hét gólt. Az elején nagyon jól indultunk, aztán egy pár hibát elkövettünk. Tudom, hogy ez ilyenkor nehéz, mert ha az ellenfél gyengébb, akkor egy idő után kienged a koncentráció.”

A magyar junior válogatottra a tornán két nehéz mérkőzés vár: Csapó Miklósék szombaton 19 óra 30 perckor a tavalyi győztes horvátokkal meccselnek, míg vasárnap délelőtt fél 12-kor az Európa-bajnok olaszokkal csapnak össze a szombathelyi Tófürdőn.