Hírek

Gencsapáti Búcsúváró falunap és a VI. fogathajtó akadály emlékhajtás

2012. július 30., 17:27

A versenyt ezúttal is Bodorkós József emlékének szentelték,  aki hat éve hunyt el autóbalesetben. A lovas programok mellett kulturális rendezvények színesítették a falunapot.

Gencsapáti Búcsúváró falunap és a VI. fogathajtó akadály emlékhajtás

"Én azt gondolom, lehet bíztatni kedves közönségünk a versenyzőket."

Akadályok között hajtó lovasfogatok foglalták el szombaton a gencsapáti sportpályát. Többen családjukkal látogattak ki a Búcsúváró Falunapra és Fogathajtó Akadály Emlékhajtásra.

Varga Roland
"A gyerekeknek a lovak a mindenkük. Lovagol is a nagyobbik fiú. Úgyhogy tudtuk, hogy lesz itt ez a lovasrendezvény."

Döbör Józsefné
"Az unokáimat hoztam ki, 3 kisfiú unokámat. És őket is érdekli a lovaglás és ezért jöttünk ki."

Az emlékhajtást idén is a 6 éve elhunyt Bodorkós József tiszteletére rendezték. A fogathajtó verseny akadályhajtással kezdődött. Ha egy kettesfogat fellökött egy bóját vagy nem teljesítette a szintidőt, pontot vontak le tőle.

Geröly Tibor, szervező
"18 fogattal veszünk részt ezen a mai versenyen. Két szám lesz: akadályhajtás és vadászhajtás. A lényeg az akadályhajtásnál, ugye a nevében is benne van, hogy akadályok között megyünk. 20 akadály van, amit lovas nyelven sejba pároknak hívnak."

Épül a jurta a sportpálya mellett. Miután elkészült, játszóházzal és íjászattal várták itt az érdeklődőket.

Szabó Zsolt - vezető, AJA-GUR Egyesület
"Ez egy mongol jurta. Mongóliában máig ilyen épületekben, körsátrakban nemezsátrakban laknak a nomád emberek."

A búcsúváró falunapot a vasárnapi búcsúhoz kapcsolódóan rendezték, és idén már második alkalommal kötötték egybe a fogathajtó emlékhajtással.

Varga Albin, igazgató, gencsapáti Művelődési Ház
"Arra gondoltunk, hogy a szakrális ünnephez kapcsoljuk inkább mi is a kulturális, az ilyen jellegű programokat. A kettő erősíti egymást. Mivel annyi néző kilátogatott, azt gondoltuk, hogy számukra kedveskedünk, hogy ez a kettő együtt legyen."

A rendezvény este falunapi bállal ért véget. A falunapról és a fogathajtó versenyről bővebben holnapi Műhely című magazinunkban hallhatnak.