Hírek

Gazdag a civilek programkínálata a következő hétvégére

2018. július 10., 15:46

Többek között képeslap-kiállítást, városvédő konferenciát, horgász- és főzőversenyt ajánlottak a sajtó figyelmébe.

Gazdag a civilek programkínálata a következő hétvégére

A két pontyot a szervezők adják, a fűszereket és a jókedvet a halas főzőversenyre jelentkező csapatok hozzák idén is a Pinka-völgyi Halas Napokra Vaskeresztesre július 14-én - erről is szó volt a júliusi civil sajtóreggelin.

Puskás Norbert - ügyvezető elnök, Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
“Délután fél 2-kor van a halételeknek a zsűrizése, eddig 22 csapat nevezett be. Még néhány nevező csapatot várunk. Akinek van kedve, még az utolsó pillanatokban benevezhet csütörtökig. És hát ezenkívül lesznek színes kulturális programok délután. Fél 2-től elindulnak a nemzetiségi táncok, illetve énekkarok, utána eredményt hirdetünk.”

A szövetség nemcsak a horgászathoz és a halfogyasztáshoz, hanem a főzéshez is kedvet próbál csinálni: az idei rendezvény különlegessége egy délutáni bemutató lesz, amelyen a vasi közgyűlés elnöke helyben készít el egy szigetközi halételt.

Hagyományos országos találkozójukat tartják a hétvégén a képeslapgyűjtők Szombathelyen, amelyhez tárlat is kapcsolódik 11 gyűjtő anyagából. A kiállítás szombaton délelőtt nyílik a Berzsenyi könyvtárban, és augusztus 2-áig lesz látható. A szakmai program azonban előbb kezdődik.

Kőszegfalviné Pajor Klára - elnök, Képeslevelezőlap-gyűjtők Egyesülete
“Pénteken már a gyűjtőknek előadás lesz a Herényiek Házában, különleges képeslapokkal kapcsolatosan dr. Nagy Attila debreceni orvos író fog diavetített előadást tartani.”

Szintén most hétvégén tartja 37. országos találkozóját és konferenciáját a Város- és Faluvédők Szövetsége.  A háromnapos esemény házigazdája a Szombathelyi Szépítő Egyesület lesz.