Hírek

Gadó András a világ ötödik legjobb fekvenyomója

2012. november 20., 17:06

Az ötödik helyen végzett a profi fekvenyomó világbajnokság 100 kilogrammos súlycsoportjában Gadó András. A szombathelyi sportoló 755 kilós összteljesítménye új egyéni csúcsot jelent.

Gadó András a világ ötödik legjobb fekvenyomója

Idén az Egyesült Állomokban, Las Vegasban rendezték meg a WPC profi fekvenyomó és erőemelő világbajnokságot, melyen a szombathelyi Gadó András képviselte a magyar színeket. A vasi erős ember  felhúzásban 255, guggolásban 290, míg fekvenyomásban 210 kilogrammig jutott, ami összetettben 755 kilót jelentett. Ez a súlycsoport ötödik helyét eredményezte számára.

Gadó András erőemelő, Galaxy Fitness-Openhouse-Rostfa 01
"Részben elégedett vagyok, hiszen ismét sikerült megjavítanom az egyéni csúcsomat összetettben. Eddig 735 kiló volt, most már 755. Fekvenyomásban is sikerült 20 kilóval megfejelnem az eddigi csúcsomat. A másik két fogásnemben az eddigi csúcsaimat tudtam ismét beállítani."

Gadó András hazaérkezése után jó egy hetes pihenőt tartott, ugyanis a tengerentúlon is nagyon megszenvedte az időeltolódás miatti átállást. Jelenleg azonban már elkezdte az edzéseket, melyeket leginkább a guggolásra hegyez ki, ugyanis abban kell a legtöbbet fejlődnie: versenytársai jó 50-100 kilóval is előbbre járnak ebben nála. 

Gadó András erőemelő, Galaxy Fitness-Openhouse-Rostfa 01
"Erre az évre még egy verseny van a naptáramban, ami még elég kérdéses a számomra. Ez a könnyű súlyú 105 kilogrammos erősember magyar bajnokság, amit Szolnokon rendeznek majd egy csarnokban. Még nem tudom a versenyszámokat. Ez a verseny még kérdéses, hisz érzem magamban a fáradtságot."

A szombathelyi sportoló lehet, hogy elindul  a szolnoki versenyen, az viszont szinte biztos, hogy jövőre is részt vesz a WPC  erőemelő világbajnokságon, amelyet Prágában rendeznek. Gadó András reméli, hogy ott akár érmet is szerezhet.