Hírek

Fűnek-fának Weöres Sándort

2013. május 28., 18:32

Az időjárás megkegyelmezett a Weöres Sándor Színház Kámoni Arborétumba szervezett centenáriumi ünnepségének, amelynek a mottójául Fűnek-fának Weöres Sándort választották. Verseket, előadásokat hallhattak az érdeklődők.

Fűnek-fának Weöres Sándort

Fekete Linda színész Weöres Sándor Színház
Kiraktuk a színes pokrócokat, hogy mindenki üljön le, és ha lehet, akkor együtt énekeljünk, játszunk, vidámkodjunk. Ugyanis nagyon féltünk attól, hogy jönni fog az eső, és elmossa az egészet. Annyira boldog vagyok. Egyébként elrettentésként hoztam magammal egy esernyőt, hogy semmiképpen ne essen.

Az arborétum évszázados mamutfenyői, kocsányos tölgyei, csodás azáleái, rhododendronjai, tavacskái és szigetei között sétálva juthatott el a közönség az arborétum különböző pontjain szavaló, felolvasó, daloló színészekhez. A közönség sem hiányzott.

Bakos Klára
Először is azért, mert minden felnőttben, minden emberben lakik egy gyermek, s azt mondták, hogy itt gyermeknapi versek lesznek. Másodszor pedig szeretnék a színészekkel találkozni személyesen is, akik annyi-annyi boldog percet okoztak itt annyi sok embernek.

Fűzfa Balázs irodalomtörténész Weöres Sándor munkásságát, életútját mutatta be az érdeklődőknek.

Fűzfa Balázs irodalomtörténész
Elképesztő az a nyelvi bravúr, amellyel megközelíti a nyelven keresztül az embert. Ezt próbáljuk meg ezzel a mai rendezvénnyel rekonstruálni vagy valami hasonló élményt mutatni.

A Weöres-centenárium programjai folytatódnak. Június 22-én lesz a Kossuth-díjas költő Szent György és a Sárkány című drámájának a díszbemutatója.