Hírek

Fotók a 60-as évekből

2010. március 09., 13:28
Külünleges történelmi utazásra hívták a helytörténet szerelmeseit a Savaria Múzeum Kőtárába. Ezúttal azonban nem a város ókori történelmének néhány újabb fejezetét ismerhették meg az érdeklődők, hanem a 60-as,70-es évekbe térhettek vissza. A nosztalgikus utazás kaaluza Kosztolánczy Tibor villamosmérnök volt, aki 1966 és 70 között számtalan fotón örökítette meg a város átalakulását. Ezek voltak azok az évek, amikor megindultak azok az építkezések a városban, amelyek még ma is meghatározzák a Szombathely arculatát. És persze ekkor tűntek el olyan épületek, területek, amelyeket már csak a fényképek őriznek.
Fotók a 60-as évekből

A térben és időben tett utazáson láthattuk a szinte teljesen üres oladi dombot, a Rákóczi Ferenc utcát, a régi strandként ismert fürdőhelyet és kabinsorát a Kondics utcában, az épülő Derkovits-lakótelepet vagy a Kiskar utcát a Hollán Ernő utcánál.

Kosztolánczy Tibor 600 darab fotót felajánlott a köz javára a Vas Megyei Levéltárnak, azért, hogy bárki, akinek kedve van a múltban időzni, megismerni városunk történelmének egyik érdekes, izgalmas fejezetét, megtegye.