Hírek

Folytatódik a Máv Rendelő korszerűsítése

2011. február 28., 16:37
Tavaly a nyílászárókat cserélték, most szigetelik az épületet, felújítják a tetőt, új hátsó bejáratot építenek. A munkák kb. két hónapig tartanak majd. A felújítás alatt a rendelések zavartalanul működnek.
 
 
Folytatódik a Máv Rendelő korszerűsítése
Már felállványozták a Máv Rendelő hátsó, udvar felöli részét. Napokon belül megkezdődik az épület szigetelése. Ez nemcsak a homlokzatot érinti, hanem a tetőt is. A nyílászárókat már tavaly kicserélték és új kazánokat is vásároltak, amelyeket már nem az udvari kazánházban, hanem a főépületben helyeztek el. Az intézmény vezetője azt mondja: néhány hónap után már érzik ennek hatását.
 
Dr. Kovács Lajos, orvosigazgató - Vasútegészségügyi N.K.K. Kft. Egészségügyi Központ Szombathely
"Már ez 100.000 forint spórolást eredményezett az idei évben. És azzal, hogy a homlokzat, a tető szigetelése megtörténik, ezzel is azt várjuk, hogy a költségek tovább csökkennek majd."
 

A felújítás során új, a mostaninál szűkebb hátsó bejáratot építenek az épülethez. Emellett kicserélik a villámhárító rendszert is. A munkálatokra uniós forrásból, mintegy 22 millió forintot nyert az intézmény, amihez több mint 40 millió forint önerőt tettek hozzá.
 
 
Csak ezután kerülhet sor az udvar átalakítására. 40 parkolóhelyet alakítanak ki, amit a betegek használhatnak majd.  Erre valószínűleg jövőre kerül sor.