Hírek

Folyamatosan érkeznek a tankönyvek az iskolákba

2011. augusztus 17., 14:15

Van ahol már meg is kezdődött a munkafüzetek, olvasókönyvek, nyelvkönyvek kiosztása. A tavalyi évhez képest idén is emelkedtek az árak.

Folyamatosan érkeznek a tankönyvek az iskolákba

A Zrínyi Iskolában ezen a héten kezdődött a tankönyvek kiosztása. Ma délelőtt is sokan álltak sorba, hogy elvigyék a szükséges munkafüzeteket, tankönyveket.

"Nekem a technika tankönyv tetszett a legjobban, meg a matematika."

Az iskolában viszonylag korán kezdték a tankönyvek kiosztását. A gyerekek sem hangolódtak még rá a szeptemberi iskolakezdésre.

Varga Zsófia
Jobban örülnék neki, ha tovább tartana a nyár.

A szülőknek idén is mélyen a zsebükbe kellett nyúlni. A tavalyihoz képest ugyanis kis mértékben ugyan, de emelkedtek a tankönyvek árai.

"Nem keveset. De muszáj volt kifizetni, mert valamiből muszáj okosodni a gyereknek."

Az iskolában közel 700 diák kezdi majd meg a tanulmányait. Legkevesebbe idén az elsősök tankönyvcsomagja kerül. A legtöbbet a hetedik osztályos diákok könyveiért kell fizetni.

Kiss Gábor, igazgató - Zrínyi Ilona Általános Iskola
7300 forint az elsős. A legdrágább tankönyvcsomag a 7. osztályosoké: 23 ezer forint. Ez persze attól 23 ezer forint, hogy a nyelvtankönyvek ára magasabb és ezeket a tankönyveket nem 1 évig használják a diákok, hanem a következő években is forog a diákok kezében.

Az iskolában mintegy 220-240 gyeremek jogosult tankönyvtámogatásra. Azok akik ezen a héten nem tudják átvenni a könyveket, a következő héten, valamint a tanév első napján még megtehetik. Más szombathelyi iskolában azt mondták Híradónknak: a tanévkezdés hetében juthatnak hozzá a diákok a tankönyvekhez.