Hírek

Folyamatos felújítások a város oktatási intézményeiben

2011. augusztus 01., 20:05

Az idén mintegy 100 millió forintot különített el az önkormányzat felújításra, továbbá 60 millió forintot karbantartási munkákra. A Váci Mihály Általános iskolában 6 millió forintért cserélik ki az utcafronti ablakokat. Péntekre fejezik be itt a munkákat.

Folyamatos felújítások a város oktatási intézményeiben
"A régi nyílászárók 30 évesek, balesetveszélyesek, ezért rögzíteni kellett a balesetveszély miatt."

A régi nyílászárókat mutatja a váci iskola igazgatója. A 30 éves ablakokra már ráfért a csere, mivel nem csak huzatosak voltak a termek, de balesetveszélyesek is. Most közel egy hét alatt az utcafronti részen kicserélik  az összes ablakot 6 millió forintból.

Németh Gábor, igazgató, Váci Mihály Általános Iskola
Ez az első ütem a tér felé néző oldalon 102 ablakot a bukóval együtt és a mellékhelyiség ablaka történik most,  jövőre a második ütemben a másik homlokzat.

De nem csak a váci iskolában zajlanak a nyári felújítási munkálatok. A városvezetés idén is fenntartotta a mintegy százmillió forintos előirányzatot erre a célra. Ebből a pénzből a Bokréta Bölcsőde bejárati homlokzatát, vizes blokkjait valamint a Barátság Óvodában az udvari pancsolót is megújítják. A Váci  iskola mellett az Aranyhíd  központ óvodájában is folyik a munka.

Marton Zsolt, alpolgármester
Általában nyílászárókat cserélünk belőle, ahogy itt a váci iskolában is megtörtént, és legtöbbször a vizesblokkok felújítására kell fordítani, hiszen elég elöregedett a szombathelyi iskolarendszer.

Marton Zsolt hozzátette, a Gothard Jenő Általános Iskola új igazgatója jelezte, hogy az iskola földszinti vizesblokkja sincs túl jó állapotban, ezért  még a nyáron nekilátnak a felújításának. Az apróbb karbantartási munkálatok finanszírozására egyébként még 60 millió forintos keret áll az önkormányzat rendelkezésére.  Így sor kerülhet mindenhol a tisztasági festésre, padlócsiszolásra, és a tornatermi öltözők rendbe tételére. Ezeken kívül a városban európai uniós támogatásból szépül meg három intézmény a Nagy Lajos Gimnázium, a Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola és Kollégium, valamint a Losonc Óvoda.