MNB - 2
MNB

Hírek

Föld napja

2011. április 19., 19:03
Április 22-e a Föld napja. Ehhez kapcsolódva városszerte több intézmény, civil szervezet környezetvédelmi programot szervez. Az általános iskolákban vetélkedőkkel hívták fel a figyelmet a természet megóvásának jelentőségére, a Szépítő Egyesület pedig szemétszedést hirdetett.
Föld napja

A meneküléshez szükséges eszközöket kellett kiválogatni a csapatoknak a Megsebzett bolygó című vetélkedő egyik állomásán a Gothard-iskolában .

Varga Tamás - igazgató, Gothard Jenő Általános Iskola
"A mészkőhegységekkel foglalkozunk, ezen belül a barlangokkal, a barlangok élővilágával, különös tekintettel a denevérekre."

30 csapat nevezett a megyéből a versenyre, melyet már 13. alkalommal rendeztek meg. A nyolcadikos diákoknak évről-évre más természetismereti témakörből kell felkészülniük.

Takács Fruzsina - tanuló, Paragvári Utcai Általános Iskola
"Sok magánfelkészülést igényel, interneten, könyvekben utánanéztüünk, mert az iskolában nyolcadikban már nem ezekkel foglalkozunk.

A kisebbeket a Neumann-iskola hívta környezetismereti vetélkedőre. Miközben az iskola diákjai hulladékból készítettek ötletes kiállítási tárgyakat, a városi iskolák második osztályos diákjai játékos feladatokat oldottak meg.

Horváthné Tóth Tímea- munkaközösség vezető, Neumann-iskola
"Szükséges, hogy minél kisebb korosztállyal elkezdjük a környezti neveléssel, a környezetvédelem fontosságával kapcsolatos kérdéseket."

A Szépítő Egyesület a héten szemétgyűjtési akciót hirdetett. Hétfőn a  Potyondi mocsarat takarították ki. Ezt a területet - miután civil kezdeményezésre korábban megtiszították az elszórt hulladékoktól - nemrég nyilvánították természetvédelmi területté. Mégis akadt itt tennivaló bőven.

Dr. Balogh Lajos - botanikus
"Ide járnak sokam. Bulizni, horgászni. A lelkiismeretlenebbje maga körül hagyja a szemetet. Ezt rendre össze kell gyűjteni."

Az egyesület a szemétszedési akciót szerdán az Ezredévi parkban folytatja.