MNB - 2
MNB

Hírek

Fókuszban az egészségturizmus

2011. január 12., 16:27
Január 14-én indul az Új Széchenyi Terv. Előtérbe kerül az egészségturizmus, az egészségipar fejlesztése - hangzott el egy büki konferencián. Nemzetközi trendek bizonyítják, hogy az emberek egyre többet költenek egészségük megőrzésére, megelőzésre.
Fókuszban az egészségturizmus

Ezért a Magyar Turizmus Zrt. a következő években, a gyógyturizmus mellett az egészségturizmust állítja az oszágimázs középpontjába.

Statisztikai adatok szerint a Nyugat-Dunántúl egyre népszerűbb a hazai és külföldi turisták körében. Tavaly 10%-kal nőtt a régióban eltöltött vendégéjszakák száma. Szakemberek szerint ez nagyban köszönhető az elmúlt években, többek között Bükön illetve Sárváron végrehajtott fejlesztéseknek is.


Dr. Németh István, igazgató - Büki Gyógyfürdő
"A hagyományos, klasszikus gyógyítószolgáltatások mellett azt az irányt kell folytatni, ami az egészségmegőrzésre, prevencióra helyezi a hangsúlyt. Az utóbbi években ebben az irányba történetek fejlesztések."


A következő években a vendégéjszakák számának további, 3-5%-os növekedését szeretné elérni a Magyar Turizmus Zrt - hangzott el egy büki konferencián. Ebben a gyógy-és egészségturizmusnak szánnak kiemelkedő szerepet. A különböző vásárokon, kampányokon is erről az oldaláról mutatják be hazánkat és régiónkat.

Tama István - regionális marketingigazgató, Magyar Turizmus Zrt.
"Komoly termékelőnyt jelent számunkra. Egy olyan szolgáltatói háttér, egyedi termálvíz, egedi kezelések vannak Magyarországon, amelyek versenyelőnyt jelentemek a többi országhoz képest."


2000 milliárd forintot nyerhetnek el pályázatok útján a hazai vállalkozások az  Új Széchenyi Tervből. Mivel az egyik kiemelt terület az egészségturizmus, szakemberek szerint a támogatás jó lehetőséget kínál majd a vendégfogadás színvonalának javítására, szállodai vagy orvosi tevékenyéségek fejlesztésére is.