Hírek

Fogyatékosok mozgásórája

2011. augusztus 30., 17:06

A fogyatékkal élők mindennapjaiban, készségeik fejlesztésében nagy szerepe van a mozgásterápiának. A Regionális Szociális Forrásközpont nappali ellátásában résztvevő sérült emberek többféle sportfoglalkozás közül választhatnak. A tapasztalat azt mutatja, hogy a mozgás javítja a munkaképességüket, motiváltabbak és jókedvűek lesznek.

Fogyatékosok mozgásórája

50 fogyatékkal élő nappali ellátását biztosítják a Regionális Szociális Forrásközpontban, közülük 33-an dolgoznak is. A napi munkavégzés mellett szabadidős programokat szerveznek számukra, amelyek főleg a mozgásra, sportra épülnek.  

A mai aerobik órán 11-en vettek részt. A foglalkozásokat a Mozdulj Szombathely Egyesület szervezi, amely három éve szoros kapcsolatot ápol a forrásközponttal. Az egyesület célja a mozgás és az egészséges életmód népszerűsítése, ép és sérült emberek körében is.

Nemes Ildikó - alelnök, Mozdulj Szombathely Egyesület
"Ez az együttműködés meg tudta alapozni, hogy pályázatot tudtunk írni, és igyekszünk forrásokat gyűjteni, hogy ezt az együttműködést egy kicsit ki tudjuk szélesíteni."

A 30-60 perces foglalkozásra szívesen jönnek a fiatalok. Képességeiknek megfelelő  gyakorlatokat végeznek, amelyek segítenek készségeik fejlesztésében. A rendszeres sportnak több előnye is van.

Németh Györgyi - szolgálatvezető, Fogyatékos Emberek Nappali Szolgálata
"Kiemelten fontos értelmi fogyatékos és mozgássérült fiataljainknál is a mozgásos programok, ezzel a munkaképességüket is növelni tudjuk, másrészt aktívabb, motiváltabb életmódra ösztönözzük őket."

A forrásközpontba járó fiatalok a fittness órák mellett rendszeresen úsznak, lovagolnak és társastáncolnak.