Hírek

Fiatal szombathelyi teniszező nyert érmeket a felnőtt vidékbajnokságon

2012. április 04., 17:44

Kovács Barbara egy arany-, valamint egy bronzéremmel tért haza pályafutása első felnőtt vidékbajnokságáról. A Szombathelyi Sportiskola ifjú teniszezőnője a zalaegerszegi Bárdos Zsófiával párosban végzett az első helyen, egyesben pedig harmadikként zárt.

Fiatal szombathelyi teniszező nyert érmeket a felnőtt vidékbajnokságon

A 15 esztendős szombathelyi Kovács Barbara volt a legfiatalabb résztvevője a női teniszezők felnőtt vidékbajnokságának. Ennek ellenére egyesben és párosban is remekül szerepelt a vasi sportoló: meglepetésre mindkét versengésben a legjobbak között végzett.

Kovács Barbara teniszező, Szombathelyi Sportiskola
Ilyen női vidékbajnokságra nem számítottam, mert ott én voltam a legfiatalabb induló és sok erős nő között kellett bizonyítanom. Így is sikerült a 3. helyet megszereznem. Meg hát párosban is elsők lettünk.

A Szombathelyi Sportiskola fiatal tehetsége a vidékbajnokságot követően elindult korosztálya egyik jelentős hazai erőfelmérőjén, a budapesti Park-kupán is, melyen legyőzhetetlennek bizonyult. A tornán végig  kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, esélyeshez méltón nyert.

Krisztik Anikó vezetőedző, Szombathelyi Sportiskola
Most volt még a Park-kupán, ami neki egy kötelező győzelem  volt, és ilyenkor mindig nagyobb a nyomás. Ezért a döntő egy picit nehezebbre sikerült, de megnyerte a versenyt. Most a következő egy lány 16-os kiemelt verseny lesz Budapesten, utána pedig egy nemzetközi versenyre készül. Az is Budapesten lesz.

Kovács Barbarának idén nagyon sűrű lesz a versenyprogramja, de azt mondja: az országos bajnokságon szeretne igazán jól szerepelni. Ez pedig mindenképpen legalább egy érmet jelentene.