Hírek

Feszült légkör és Szombathelyi sikerek a tornász OB-n

2011. szeptember 15., 12:27

Az eltiltások ellenére is remekeltek a Szombathelyi Sportiskola tornászai a Budapesten megrendezett egyéni országos bajnokságon: a junior korú Jelencsics Dorina négy, míg a felnőtt mezőnyben induló Csillag Tünde három aranyérmet hozott haza a versenyről.

Feszült légkör és Szombathelyi sikerek a tornász OB-n

A nemzetközi versenyekre vonatkozó eltiltásuk után első alkalommal indultak versenyen, még pedig az egyéni országos bajnokságon a Szombathelyi Sportiskola tornászai. Mivel az erőfelmérőn részt vettek a tokiói világbajnokságra készülő válogatott tagjai is, nagyon feszült légkörben zajlott a viadal.

Rácz Gábor edző, Szombathelyi Sportiskola
Először nagyon feszélyezett volt a hangulat. A szövetségi kapitány például nem köszönt vissza, pedig fiatalabb nálam. Úgyhogy alapvető viselkedési normát sértett meg úgy gondolom. A gyerekek is úgy láttam, hogy arra vannak bíztatva, hogy ne köszönjenek.

A puskaporos hangulat ellenére remekeltek a vasi tornászok. A világbajnokságot lemondó Csillag Tünde nem csak összetettben, hanem talajon és ugrásban is első lett. Emellett felemás korláton második helyen végzett.

Csillag Tünde versenyző, Szombathelyi Sportiskola
Úgy mentem oda, hogy félek, hogy hogyan fogadnak. Az első nap az érezhetően feszültebb volt, mint a vasárnap. Akkor már szurkoltak nekem és én is nekik.

A junior korosztályban Jelencsics Dorina egyeduralkodónak bizonyult: az öt aranyéremből négyet gyűjtött be. Csupán felemás korláton szorult minimális különbséggel a második helyre.

Jelencsics Dorina versenyző, Szombathelyi Sportiskola
Reménykedtem benne, de egy ellenfél volt, aki úgymond nagyobb volt, de azért megbírkóztam vele is.

A szombathelyi tornászok következő nagy megmérettetése a mesterfokú bajnokság lesz. Ám előtte, jövő kedden még következik egy másodfokú tárgyalás az eltiltásokkal kapcsolatban a Magyar Torna Szövetség elnöksége előtt.