MNB - 2
MNB

Hírek

Festmények a város látványosságairól

2011. augusztus 29., 16:57

Újabb eleme valósult meg a szombathely belváros funkcióbővítésének. Ezúttal egy látványos program keretében. 10 művész vonult ki a karneváli forgatagba, hogy festményeken örökítse meg a város különböző pontjait. Az alkotó folyamatot a nézelődők is végigkövethették.

Festmények a város látványosságairól

"Egész nap itt festegetünk, 10 művész fog itt lenni, jó buli lesz."

Nagy feltünést keltettek vasárnap a  Savaria Tendency Art Group Egyesület tagjai a művészetek utcájában. 10 alkotó ugyanis a  belvárosi funkcióbővítő pályázat keretében készített a város különböző pontjairól festményeket a nagy nyilvánosság előtt.

T. Takács Tibor képzőművész
Ez egy program volt a programból az egyik volt ez, hogy valami kis frissítést csináljunk a művészetben, hogy az utcán festünk és lássák az emberek ezt az egész hangulatot, hogyan működik

Az Integrált Városfejlesztési Stratégia keretében közel 1,4 milliárd forintból újul meg a városközpont. Ennek egyik apró eleme volt a mostani látványos festegetés. A képekből vasárnap este kiállítás nyílt az ISIS Galériában, melyből néhányat elárvereztek az egyesület tagjai. Az alkotás mellé a zenét Horváth Maggie és Peltzer Géza szolgáltatta.