Hírek

Fennállása legjobb esztendejét zárja a Skorpió Boksz Club

2011. december 22., 16:51

A szombathelyi kisegyesület egy bronzérmet nyert a felnőtt országos-bajnokságon.

Fennállása legjobb esztendejét zárja a Skorpió Boksz Club

2007-ben hívták életre  a Skorpió Kick-Box SE-t, de kevéssel a megalakulás után szétváltak  az alapítók útjai és az egyik ágon  létre jött a Skorpió Boksz Club. Négy esztendővel ezután már felnőtt magyar bajnoki bronzérmessel rendelkezik a szombathelyi kis egyesület: a 69 kilogrammos Nemes Erik lett harmadik az ob-n.

Varga Roland edző, Skorpió BC
Nagyon elégedett vagyok Erikkel. A jövőre nézve remélem, hogy ez pozitív hatással lesz a többiekre és Erikre is. És remélem, hogy fényesíti még ezt az érmet majd a későbbiekben.

Nemes Erik hét esztendős korában Kőszegen kezdett el bokszolni, most pedig  24 évesen a Skorpió BC kiválósága. A vasi sportolót a Szombathelyen megtartott országos bajnokságon egy picit zavarta a hazai közönség vele szemben támasztott komoly elvárása, ez viszont már nem jelenthet problémát a februárban Debrecenben megrendezésre kerülő nemzetközi versenyen.

Nemes Erik ökölvívó, Skorpió BC
Megpróbálom mentálisan egy picit jobban felkészíteni magamat. Talán annyi előnyöm lesz ebből az egészből, hogy nem lesz rajtam teher. Mert a hazai közönség egy picit terhelő volt, nyomást érzékeltem így az egészben.

A Skorpió BC jelenleg 20-25 fős állandó kerettel dolgozik, ám szeretnék ezt a létszámot tovább fejleszteni. Remélik, hogy a bajnoki bronzérem hatására egy picit az érdeklődés középpontjába kerülnek, s több fiatal gondolja majd úgy, hogy csatlakozni szeretne a feltörekvő ökölvívó egyesülethez.