Hírek

Felvételi eredmények

2011. április 28., 10:32

Lejárt a kézbesítési határidő: megkapták a középiskolai felvételi eredményekről szóló értesítőt a nyolcadikos diákok. Több mint kétezer helyet hirdettek meg a város középfokú oktatási intézményeiben. A felvételi döntések ellen még lehet fellebbezni.

Felvételi eredmények

A Gothard Jenő Általános Iskolában 57 nyolcadikos ballag a tanév végén. Mindannyian túl vannak már a középiskolai felvételi vizsgákon, és megkapták az eredményekről szóló értesítőket.
 
Poór Dániel
"Én megjelöltem a Nagy Lajost, a Bolyait, a Kanizsait és a gépiparit. Első helyen a Bolyait, és sikeres felvételit írtam."

Halmosi Dóra
"Én a Nagy Lajost és a Kanizsait jelöltem meg, első helyen a Kanizsai Gimnáziumot, és be is sikerült jutnom oda."

A diákok fele gimnáziumot választott. Mindössze négy tanuló van, akik valamilyen szakmunkát szeretnének űzni, és csak egy, akit nem vettek fel sehová.

Varga Tamás - igazgató, Gothard Jenő Általános Iskola
"Szerencsére elmondhatom, hogy 75%-ban az első helyen megjelölt intézménybe kerültek be a gyerekek, sőt, amikor megtudták az előzetes sorrendeket, sokan változtattak, így az arány még jobb lett. öt tanulónk van, akik a módosítás után az első helyen megjelölt iskolába került."

Az iskolában már ötödik osztályban megkezdődik a pályaorientáció, sok gyerek mégsem tudja, mit szeretne tanulni, ezért úgy gondolkodnak, a gimnázium négy éve alatt még van idejük dönteni. Akinek nem sikerült most bejutnia oda, ahová szeretett volna, még fellebbezhet.

Pelzmann Márk
"Én a Nagy Lajost és a Kanizsait jelöltem meg, első helyen a Nagy Lajost, de sajnos nem sikerült bejutnom. Szeretnék élni a fellebbezés lehetőségével."

A Puskás Tivadar szakképzőbe 280 jelentkezési lap érkezett, 50-nel kevesebb, mint tavaly. Több a meghirdetett hely, mint a diák - mondja az igazgatónő.

Balogh Gabriella - igazgató, Puskás Tivadar Szakképző Iskola
"Eredetileg öt osztályt szerettünk volna indítani, ez sajnos nem sikerült. A három szakiskolai osztályunk tele van, de a szakközépiskolai képzésben csak egy osztályt tudtunk indítani. 106 tanuló érkezik kilencedik osztályba hozzánk."

A szakközépiskolai osztályba már közepes eredménnyel be lehetett jutni, a szakiskolai képzéseknél csak azokat utasították el, akik megbuktak. A középiskolákba június 27-29. között lehet beiratkozni.