Hírek

Felnőtt országos ökölvívó bajnokság

2011. június 03., 16:40
December 8-11. között Szombathelyen rendezik meg a felnőtt országos ökölvívó bajnokságot. A távoli időpont ellenére a Haladás VSE bokszolói már gőzerővel készülnek a megmérettetésre.

Felnőtt országos ökölvívó bajnokság

Speciális felállásban működik a Haladás VSE ökölvívó szakosztálya, ugyanis a klubnak nemcsak Szombathelyen, hanem több városban is van kihelyezett csoportja. Összesen több mint ötven gyermek, illetve felnőtt tartozik a zöld-fehér egylet bokszolói közé.

Zámbó József - szakosztályvezető, Haladás VSE
A Haladás VSE ökölvívó szakosztálya Vas megyei szinten 3 helyen dolgozik: van egy Toronyban, amit Szalai Sándor működtet, van egy Körmenden, amit Zámbó Gábor működtet és van a központunk Szombathelyen, amit a budapestivel együtt Zámbó József irányít. Azaz a teljes szakosztályt magam felügyelem.

A fővárosban dolgozó csoportban azok a nemzetközileg is ismert versenyzők készülnek, akik majd a decemberi országos bajnokságon is éremesélyesként léphetnek szorítóba. Így például a 60 kilogrammos Rácz Sándor, valamint az a 81 kilósok között öklöző Balogh Sándor, aki nemrég igazolt át az MTK-ból a Haladásba.


Balogh Sándor - ökölvívó, Haladás VSE
Először még budapesti bajnokságok lesznek, azokkal szeretnék készülni a magyar bajnokságra. Voltak technikai gondjaim, az edzőm hála istennek segített nekem. Korábban a magyar bajnokságokra nem igen készültem, csupán egy hónapos felkészüléseim voltak, most próbálok többet edzeni, remélem jobb lesz.

A szombathelyi csoportban a férfiak mellett női bokszolók is edzenek. Közülük a Batyi-testvérek emelkednek ki, akik már nagyobb korosztályos versenyeken is letették névjegyüket. 


Batyi Barbara, Batyi Patrícia Haladás VSE
Barbara: nekem a legjobb eredményem 2. helyezés az országos bajnokságon, amire azért is büszke vagyok, mert elég ügye lánytól, az első számú válogatottól kaptam ki a döntőben és elég jó meccset játszottunk.
Patrícia: én az országos bajnokságon harmadik helyezést értem el és erre én is büszke vagyok.

A női szakág munkája a közeljövőben azért is kiemelt figyelmet kaphat, mert a NOB döntése értelmében a női boksz felkerült az olimpiák programjába. Ettől függetlenül a Haladásnál most a decemberi ob van a célkeresztben, mivel azon szeretnének a szombathelyi ökölvívók minél eredményesebben szerepelni.