Hírek

Fazekas ezüstérmes

2011. május 27., 14:13
Egy ezüstéremmel nyitotta az idei versenyszezont Fazekas Róbert. A Haladás VSE diszkoszvetője Csehországban lépett dobókörbe a Ludvik Danka-emlékversenyen és 64,08 métert dobott. Annus Adrián másik tanítványa, Savanyú Péter a nyolcadik, míg a harmadik magyar induló, Kővágó Zoltán az ötödik helyen végzett.
Fazekas ezüstérmes

Nem sokkal a fárasztó, megterhelő horvátországi edzőtáborozás után megkezdte az idei versenyévadját Fazakas Róbert is. A Haladás VSE diszkoszvetője a csehországi Turnovban lépett dobókörbe. A rendkívül kedvezőtlen időjárási körülmények közepette is 64 méter 8 centit dobott, ami a második helyezéshez volt elegendő.


Fazekas Róbert - diszkoszvető, Haladás VSE
"Maga a méter nem egy nagy eredmény, de annak tükrében, hogy mekkora munka áll mögöttem és mikor kezdtem kiengedni a nehéz munkából és a pihenőt mikor kezdtem el a verseny előtt, annak tükrében nagyon jó eredmény. Hiszen nagy súlyemelésekkel, nagy edzésekkel nem lehet nagyot dobni diszkosszal, ezt mindenki tudja."
 
Az idei esztendőben atlétikában a legfontosabb megmérettetés a világbajnokság lesz. Ennek tükrében kifejezetten bíztató, hogy a Haladás diszkoszvetője csupán 43 centiméterrel kapott ki Turnovban a tavalyi Európa-bajnok lengyel Malachowskitól.

Annus Adrián - edző, Haladás VSE
"Én ebből azt szűröm le, hogy közelebb került az első kettőhöz, aki ugye megverte Barcelonában tavaly. És én bízom benne, hogy ez a különbség nem fog nőni, sőt inkább csökkenni fog velük szemben. És ha ezt a különbséget fogja tudni tartani, akkor szerintem reális elvárás lehet egy dobogós helyezés, mint ahogy tavaly is."
 
Fazekas Róbert és edzője jelenleg azon dolgozik, hogy a világbajnokság előtt minél több versenyt tudjon leszervezni a felkészülés jegyében. Annyi biztos, hogy a szombathelyi atléta legközelebb június 11-én Zágrábban versenyez majd.