Hírek

Fantasztikus Falco siker a Mecsekalján

2012. január 09., 17:20

Újabb bravúros idegenbeli győzelmet aratott a Falco-SZOVA KC Szombathely NB I-es férfi kosárlabdacsapata. A vasi sárga-feketék ezúttal Pécsett nyertek 89:62 arányban.

Fantasztikus Falco siker a Mecsekalján

Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság 14. fordulójában  a remek formában menetelő, a tabella 6. helyén álló Pécsi VSK Pannonpower  otthonában lépett pályára a pontvadászat bronzérmes pozíciójában állomásozó Falco-SZOVA KC Szombathely. A vasi sárga-feketék nem  a legjobb előjelekkel kezdték a derbit, ugyanis  két légiósuk, Chad Timberlake és Braniszlav Jancsikin sérülés miatt csupán civilben lehetett ott a Lauber Dezső Sportcsarnokban. Ezzel szemben a hazaiak két ex-szombathelyi kosarasa, Bam Doyne és Andrija Csirics rendkívül motíváltan várta a számukra presztízsnek minősülő összecsapást. Mindezek ellenére a Falco kezdte jobban a mérkőzést: Will Tamásék védekezésben szabályosan leradírozták a pályáról Csiricséket, támadásban pedig rendre jó megoldásokat választottak. Ennek köszönhetően a nyitónegyed végén 3, míg az első  félidő zárásakor már 12 ponttal jártak előrébb a sárga-feketék.  Fordulás után a vasiak nagyon hamar döntésre vitték a dolgot: percek alatt húszpontosra növelték előnyüket. Ezzel pedig a lényegi kérdések el is dőltek, csupán a végeredmény maradt nyitott. A Falco végül 89:62 arányban nyerte meg azt a mérkőzést, amely előzetesen nagyon nehéznek ígérkezett.

A Falco csapata 12 győzelemmel és két vereséggel továbbra is a tabella harmadik helyén áll. A szombathelyiek szombaton 18 órakor a ZTE gárdáját fogadják az Aréna Savariában bajnoki mérkőzésen. A hét végén eldőlt, hogy a Falco a Magyar Kupában a Salgótarján együttesével meccsel majd a nyolc közé jutásért.