MNB
MNB - 2

Hírek

Falusi turizmus

2013. július 31., 16:47

Népszerű a falusi turizmus. A vidéki szálláshelyek az intenzív pihenést szolgálják. Családok, baráti társaságok keresik jellemzően a hagyományos vidéki életet idéző szállókat, Vas megyében is. A Központi Statisztikai Hivatalnak az idei első félévet értékelő mutatói szerint több vendég pihent ilyen szállásokon, mint tavaly.  

Falusi turizmus

Lovak a ház körüli zöld területen és emuk a kertben – ezek a képek fogadják a csempeszkopácsi vendégház látogatóit. Tavasszal nyílt meg a Füves Porta, ami kiszolgálja a helybe és a település környékére látogatókat.

Krenner Róbert - tulajdonos, Kopácsi Füves Porta
„Környékben jó néhány nevezetesség van, onnét is sokan felkeresnek bennünket. Zsennyei horgásztóhoz jönnek vendégek, ha több napra érkeznek, akkor itt foglalnak szállást. Akik az Őrségbe indulnak és mondjuk Szombathelyre is szeretnének ellátogatni, Sárvárra a fürdőbe látogatni, ők is jönnek néhányan.”

A Falusi Turizmus Vas Megyei Szövetségének több mint 100 tagja van 50 településről. 

Babos Csaba - elnök, Falusi Turizmus Vas Megyei Szövetsége

Tapasztalatok szerint a falusi szálláshelyeket elsősorban azok a családok keresik, amelyek leginkább  aktív pihenéssel töltik a szabadidejüket: szívesen kirándulnak, gyalog vagy kerékpárral fedezik fel az adott térség nevezetességeit. Ugyanakkor ezek a vendégházak  baráti társaságok összejöveteleinek is gyakran helyet adnak.

Krenner Róbertné - vezető, Kopácsi Füves Porta
„Voltak 50 éves osztálytalálkozón is már nyugdíjas korúak, de családok kisgyerekkel is voltak, most a legutóbbi vendégeink pedig egy egyetemista csoport volt, úgyhogy tényleg minden korosztály, és a beírások szerint jól is érezték magukat.”

A csempeszkopácsi vendégház a templom szomszédságában nem csak szállóvendégeknek, de tanfolyamoknak is helyet ad – a statisztikák szerint, a falusi turizmussal együtt erre is egyre nagyobb az igény az egész országban.