MNB - 2
MNB

Hírek

Falusi piac a szombathelyi múzeumfaluban

2011. július 12., 13:03

A Vas Megyei Múzeumok Igazgatóság és a fenntartó Vas Megyei Önkormányzat tervei szerint ezzel a kezdeményezéssel tennék élővé a területet. Szombatonként reggel hétkor nyit a Pipitér Múzeumfalusi Piac. Nemcsak áruval, hanem igazi falusi hangulattal is várják a látogatókat.

Falusi piac a szombathelyi múzeumfaluban

Boros Andrea
A múlt héten is voltam, nagyon finom meggyet vettem. Most a sárgabarackot próbálom ki, mert biztos, hogy finom és kiskerti.

Ezt a barackot a szombathelyi kistermelő előző nap szedte a fáról.

Dr. Károssy Csaba
Ez egészséges, mert egyszer volt permetezve, tavasszal lemosó permetezés volt.

A falusi piacon van zöldség, gyümölcs, méz és mézeskalács, de természetesen házi készítésű szörpök és lekvárok is. A portékát itt meg is kóstolhatja a vevő.

A július elején indult piacon még kevés az árus, de egyre több a vevő. A Múzeumfaluba ilyenkor nem kell belépőt váltani.

Kovács Ferenc elnök, Vas Megyei Közgyűlés
A legfontosabb jelentősége, hogy élettel telik meg a Múzeumfalu. A cél az volt, hogy olyan funkciókat hozzunk ide, amiért érdemes kijönni. Az ilyen ilyen például a biopiac működése, amelyiken igazi falusi terméket tudnak megvásárolni a városlakók.

A vásárlókon kívül az ős- és kistermelőket, valamint az alkalmi árusokat is várják a szervezők.

Dulfalvy Zsuzsanna projektmenedzser, Vas Megyei Múzeumok Igazgatósága
Csak növényekre, növényi termékekre, mézre tojásra kaptunk engedélyt, de heteken belül már sajtot is tudunk árusítani.

A tervek között pedig az is szerepel, hogy füstölt sonka és kolbász is kapható lesz a Múzeumfaluban. Füstölő házat állítanak fel, hogy a falusi piac látogatója azzal is megismerkedhessen, miként állítják elő a terméket.