Hírek

FALCO vereség Székesfehérváron

2011. április 11., 11:27
Nem sikerült meglepetést szereznie a Falco kosárlabda csapatának Székesfehérváron, a négy közé jutásért vívott párharc első mérkőzésén.
FALCO vereség Székesfehérváron

Már az első negyedben látszott, hogy a szombathelyiek képtelenek felvenni a versenyt az Albacomp magas embereivel, ráadásul a Falco kulcsjátékosai, Alekszejev, Gosa és Doyne is fault- problémákkal küszködött. Amíg a fehérváriak az egyre nagyobb előny birtokában higgadtan értekesítették helyzeteiket, addig a szombathelyiek a ziccereket sem tudták bedobni, így megérdemelt, 92-64-es győzelmet aratott az Albacomp. A párharc következő mérkőzését kedden 18 óra 30 perces kezdettel az Aréna Savariában játsszák a csapatok.

 

Jó kezdés, pocsék befejezés, így lehetne nagyon röviden összefoglalni a felsőházi rájátszás első körében lejátszott Albacomp-Falco KC kosárderbit.  A sárga-feketék annak ellenére szenvedtek súlyos, 92:64 arányú vereséget, hogy a 3. perc derekán még 7:6-ra vezettek. A folytatásban aztán már szinte minden úgy alakult, ahogy azt az előzőleg jóval esélyesebbnek tartott fehérváriak eltervezték. Persze ebben azért némi szerepet vindikált magának a Hartyányi Zsolt vezette játékvezetői hármas is. Ettől függetlenül hiba lenne a sporik nyakába varrni a vereséget, már csak azért is, mert tény, hogy a szombathelyiek sem úgy játszottak, ahogy az a negyeddöntő nyitómeccsén elvárható lenne tőlük. Sajnos  tartása sem igen volt a vasi csapatnak, így a 28 pontos zakó, akár kínosnak is mondható.

 

Hideg fejre mindenképpen szükség is lesz, mivel az Aréna Savariában  kedden 18 óra 30 perckor kezdődő derbit a Falcónak nemes egyszerűséggel meg kell nyernie ahhoz, hogy a három sikerig tartó pároscsata ne dőlhessen el idejekorán. Ebben a győzelemben pedig nagyon sokat segíthet majd az  a sárga-fekete szurkolótábor, amely a súlyos fiaskó ellenére, Székesfehérváron is az utolsó pillanatig kitartott csapata mellett.