Hírek

Vereség a Pakstól (Összefoglaló)

2010. március 29., 12:26
Hazai pályán nagyarányú vereséget szenvedett a Falco kosárlabda csapata az NB I alapszakaszának 24. fordulójában. A bajnoki címvédő paksi Atomerőműtől 32 ponttal kapott ki.
Vereség a Pakstól (Összefoglaló)

A Falco kezdett jobban, de csakhamar átvette a játék irányítását a Paks. A vendégek diktálták az iramot, hiába igyekeztek a szombathelyiek, kevésbé voltak sikeresek. Az első szünetben 27:21 volt az állás az Atomerőmű javára. A folytatásban úgy-ahogy feljavult a Falco játéka, sikerült is felzárkóznia, ám a félidő hajrájában elég volt egy kis megingás és újra meglépett a vendégegyüttes. 20 pecnyi játék után 51:37-et mutatott az eredményjelző az Atom javára.

A szünetben nem sikerült felráznia Nikola Lazics edzőnek a szombathelyieket. Gyenge védekezés, pontatlan támadások jellemezték a harmadik negyedbeli játékukat. Ennek egyenes következménye lett, hogy a harmadik negyed végére a bajnoki címvédő Atomerőmű 28 pontos vezetésre tett szert.

A befejező negyedben a Falco játékosain kiütközött a fáradtság, a szerda-szombat-szerda ritmusú tétmérkőzések sorozata. Talán ezzel is magyarázható, hogy ekkor már szinte teljesen feladták a küzdelmet és végeredményben 104-72-re kikaptak.
A hazaiak közül szinte senki sem nyújtott elfogadható teljesítményt.

A Falco következő ellenfele szombaton, ugyancsak hazai pályán a Pécs gárdája lesz.