MNB - 2
MNB

Hírek

Falco továbbjutás a kupában

2013. január 31., 16:58

Véget ért a SZOVA-Trend Optika KC kosárcsapatának hat mérkőzésből álló nyeretlenségi sorozata: a szombathelyiek Magyar Kupa nyolcaddöntő visszavágón 95:83-ra verték a Kaposvár gárdáját. A 12 pontos sikernek köszönhetően a vasiak jutottak tovább a legjobb nyolc közé, ahol a Szolnok csapatával találkoznak majd. 

Falco továbbjutás a kupában

Kaposváron 98:93-ra kapott ki a szombathelyi gárda a párharc első mérkőzésén, így a vasiaknak minimum 6 pontos sikerre volt szükségük ahhoz, hogy bekerülhessenek a Magyar Kupa legjobb nyolc együttese közé. Ennek megfelelően óriási iramban kezdtek Bencze Tamás tanítványai: három perc alatt ledolgozták az első meccsen összeszedett hátrányukat és az első negyed végén már 27:15-re vezettek, ami sima továbbjutást ígért. Kálmán Lászlóék azonban nem elégedtek meg ennyivel és a második játékrészben is tovább űzték, hajtották ellenfelüket, aminek köszönhetően a félidőben már egy kerek huszassal jártak előrébb. A térfélcserét követően sem változott a játék képe: a hazaiak stabil védekezésből indulva eredményes támadásokat vezettek. Így a záróetap előtt már 79:54-re vezettek. Az utolsó negyedben ugyan hullámvölgybe kerültek a vasiak, ám magabiztos győzelmüket és továbbjutásukat semmi sem veszélyeztette. A SZOVA-Trend Optika KC végül 95:83-ra nyerte meg a találkozót és 188:181-es összesített eredménnyel jutott a kupában a legjobb nyolc közé.Ezzel  a szombathelyiek hat meccsből álló nyeretlenségi sorozata is megszakadt.

Bencze Tamás vezetőedző, SZOVA-Trend Optika KC
"Nagyon örülünk, hogy ez a dolog megszakadt, mert rendkívül fontos volt ma a győzelem és első sorban a győzelem. Szándékosan mondtam így, mert ha csak hárommal nyertünk volna, az is jó lett volna. Nagyon fontos a kupában a továbbjutás, ez is a célunk volt, de mondtam az a srácoknak az öltözőben, hogy nyerjünk és ráérünk akkor foglalkozni a különbséggel, ha ott vagyunk a meccs végén és akkor próbálni többel nyerni."

A SZOVA-Trend Optika KC együttese a Magyar Kupa negyeddöntőjében  a ma elkészített sorsolás alapján a címvédő Szolnoki Olaj gárdájával találkozik majd. A tervek szerint a két mérkőzést február 6-án és 9-én játsszák le a csapatok.