MNB
MNB - 2

Hírek

Falco siker a Horváth Zoltán-emléktorna nyitónapján

2011. szeptember 15., 16:43

Győzelemmel kezdte a Falco-SZOVA KC Szombathely kosárlabda csapata a II. Horváth Zoltán-emléktorna küzdelmeit, 85:77-re verték az Atomerőmű gárdáját. Kálmánék a torna második fordulójában híradónkkal egy időben a cseh Pardubice együttesével meccselnek az Aréna Savariában.

Falco siker a Horváth Zoltán-emléktorna nyitónapján

Szerdán megkezdődtek a II. Horváth Zoltán-emléktorna küzdelmei Szombathelyen. A nyitónap legfontosabb eseménye az a koszorúzás volt, amelyet az Aréna Savariában tartottak az "égi center" márványtáblája előtt, s amelyen részt vettek a 2009-ben elhunyt kosaras szülei is.

Horváth Zoltán
Úgy gondolom, hogy egy ember addig él, amíg az emberek megőrzik a szívükben. Én úgy látom, hogy itt Szombathelyen a fiamat igen csak megőrzik a szívükben. Mindig olyan nehéz szívvel jövünk, de valahogy picit megkönnyebbülés is, ahogy látjuk, hogy annyire szépen emlékeznek itt rá.

Az idei viadalon négy csapat lép pályára. A házigazda Falco mellett  két másik olyan gárda is eljött, amelyben Horváth Zoltán is pattogtatott: az Atomerőmű SE és a Pécs. A negyedik résztvevő pedig a cseh Pardubice. A háromnapos rendezvényt Lazáry Viktor alpolgármester nyitotta meg.

Lazáry Viktor, alpolgármester
Én azért is fontosnak tartom, hogy Zoli emlékét ápoljuk, mert  amellett, hogy egy kiváló kosárlabdázó volt, aki mind a szombathelyi, mind pedig a magyar kosárlabdának rengeteget segített, amellett, hogy fiatalon ment el, amellett egy nagyszerű ember is volt.

A torna első napján a Pardubice a Pécs, míg a Falco a Paks gárdáját győzte le kis különbséggel. A mai napon az első forduló két győztese híradónkkal egy időben méri össze az erejét.