MNB
MNB - 2

Hírek

Falco-győzelem az első edzőmeccsen

2013. szeptember 04., 17:55

Első felkészülési mérkőzésén 96:81 arányú győzelmet aratott a SZOVA-Trend Optika KC kosárlabdacsapata egy amerikai gárda ellen, melyet szerződéssel egyelőre nem rendelkező játékosok alkottak. Ezen a találkozón debütált a sárga-feketéknél csapatkapitányként Will Tamás.

Falco-győzelem az első edzőmeccsen

Kálmán László visszavonulása után  átmeneti ideig nem volt csapatkapitánya a SZOVA-Trend Optika KC kosárlabda együttesének. A sárga-feketéknél megtörtént a választást. A játékosok szavazatai alapján ezentúl Will Tamás viseli majd a képzeletbeli karszalagot.

Will Tamás csapatkapitány, SZOVA-Trend Optika KC
“A srácok megválasztottak engem. Elsőre picit nyomasztott, elég nagy teher van a vállamon. Laci nagyon sokáig nagyszerűen képviselte a csapatot. Próbálok teher nélkül játszani és a csapat érdekeit képviselni, mind a csapatban, mind az edzők felé.”

Az októberi bajnoki rajtra készülő vasi gárda lejátszotta első edzőmérkőzését, melyen egy szerződés nélküli amerikai játékosok alkotta gárda volt az ellenfél. A szombathelyi csapatban pályára lépett a két új légiós, az irányító Boban Tomics és a hátvéd Darien Brothers is.

Bencze Tamás vezetőedző, SZOVA-Trend Optika KC
“Az irányítónkkal nincs különösebb probléma, bár kívülről nem talált be, de látszik, hogy jól bontja a védelmet, jól passzol. Akkor pörög a csapat, ha ő fent van. Védekezésben is hasznos. Az amerikai sráccal kapcsolatban azok a kételyek amik voltak megmaradtak bennem, mert a külső játéka bizonytalan, ma nem talált be.”

A rendkívül népes szurkolótábor előtt lejátszott mérkőzést végül 96:81 arányban a SZOVA-Trend Optika KC együttese nyerte meg. A szombathelyiek legközelebb szeptember 10-én kedden lépnek pályára Révkomáromban, ahol a helyi szlovák első ligás együttessel mérik össze tudásukat.