Hírek

Falco - ZTE: Sima hazai siker

2012. január 16., 16:49

Újabb magabiztos győzelmet aratott a Falco-SZOVA KC Szombathely NB I-es kosárlabda csapata a bajnokságban: a szombathelyiek a Zalaegerszeg gárdáját verték 95:71-re. A vasi sárga-feketék továbbra is a tabella harmadik helyén állnak.

Falco - ZTE: Sima hazai siker

Az NB I-es férfi kosárlabda pontvadászat 15. fordulójában a harmadik helyen álló Falco-SZOVA KC Szombathely fogadta a sereghajtó Zalakerámia-ZTE KK együttesét. Az Aréna Savariában helyet foglaló több mint 2000 szurkoló nagy meglepetésére az esélytelenek nyugalmával pályára lépő zalaegerszegiek kezdtek jobban: a második perc végén  a vendégek  vezettek 6:3-ra. Mint később kiderült, Kis Attila tanítványai ekkor örülhettek utoljára, ugyanis a folytatásban már egyértelműen érvényesült a papírforma. A Falco Kálmán László vezérletével fokozatosan átvette az irányítást és az első negyed hajrájában már tíz ponttal járt előrébb. A második etapot már jóval jobb ritmusban kezdték a sárga-feketék, mint az elsőt, így pedig folyamatosan nőtt is az előnyük: a félidő végén már kishíján egy kerek huszassal mentek a szombathelyiek.

Fordulás után ott folytatta a Falco, ahol annak előtte abbahagyta, azaz  határozott védekezés mellett találatokkal befejezett támadások jellemezték a vasiak játékát. A harmadik negyed zárásakor már 82:50-re vezetett Bencze Tamás együttese, vagyis a lényegi kérdések eldőltek, csupán a győzelem mértéke maradt kérdéses. A zárófelvonásban viszont porszem került a hazaiak gépezetébe és így sikerült a vendégeknek picit kikozmetikázniuk a verségüket. Az utolsó tíz percet a ZTE nyerte 21:13-ra, a mérkőzést viszont a Falco 95:71 arányban.

A Falco csapata 13 győzelemmel és  két vereséggel továbbra is a bajnoki tabella harmadik helyén áll. A szombathelyiek a pontvadászat következő fordulójában azt az Atomerőmű SE-t fogadják, amelytől ősszel Pakson érdekes körülmények közepette 90:82-re kikaptak. A két gárda január 21-én szombaton 15 óra 45 perckor találkozik az Aréna Savariában.