Hírek

FALCO - Szolnok 83:82

2011. március 21., 08:01
Pankár Tibor utolsó pillanatban szerzett duplájával 83:82-es győzelmet aratott a Falco kosárlabda csapata a bajnoki listavezető, Magyar Kupa-győztes Szolnoki Olaj ellen az Aréna Savariában.
FALCO - Szolnok 83:82

A hatalmas bravúrnak köszönhetően a szombathelyiek minden valószínűség szerint a felsőházban, azaz a legjobb nyolc között kezdhetik majd meg a rájátszást.

Remek alaphangulatot adott a Falco-Szolnok rangadónak az a kis ünnepség, amelyet a találkozót megelőzően a 600. bajnoki mérkőzésén pályára lépő Kálmán László tiszteletére tartottak. Az ünnepelt kapitány vezérletével a vasiak kifejezetten jó rajtot vettek: határozottan védekezve, hatékonyan támadva folyamatosan növelték előnyüket, és a nagyszünetre már 7 pontos hazai előnynél  vonulhattak a küzdő felek. 


Térfélcsere után ott folytatták a csapatok, ahol előtte abbahagyták, azaz rendre a Falco vezetett egy-két ponttal, ám a Tisza-partiak még véletlenül sem szakadtak le, végig ott loholtak Kálmánék nyakában. Olyannyira, hogy a végső dudaszó előtt 2,8 másodperccel még a vezetést is átvették. Ekkor azonban jött Pankár Tibor, aki az utolsó pillanatban eldöntötte a parázs hangulatú rangadót.

Bencze Tamás - vezetőedző, Falco KC
"Megcsókoljuk Tibi kezét, mert ez a szerencse nagyon sokat jelenthet nekünk, hiszen ezzel elérhető közelségbe került tényleg a cél, amit kitűztünk, ami még mindig nincs meg, a nyolcadik hely, de azért  még egy meccset nyerve még hatodikak is lehetünk."


Némi üröm az örömben, hogy a találkozó után a vesztes szolnokiak óvtak. Véleményük szerint Pankár Tibor döntő találata időn túl esett. Felvételünk tanúsága szerint azonban a Falco kitűnősége már a derbi végét jelző dudaszó felhangzása előtt útjára indította a labdát, mely a gyűrűben landolt.