Hírek

"Ezt már nem lehet megmagyarázni"- Az MSZP-SZTKE frakció sajtóközleménye

2011. március 24., 10:33

Molnár Miklós alpolgármester belezavarodott a hazudozásba. A vitathatatlan tekintélyű közgazdász azt állítja, hogy a költségvetés elfogadásának másnapján már kezdeményezte a saját maga által alkotott rendelet módosítását. Azt állítja továbbá, hogy erről nekünk is tudomásunk volt.

Teljesen érthetetlennek tartjuk, hogy egy olyan nagyszerű szakember, mint Molnár Miklós, miért mondja csütörtökön a költségvetésre, hogy teljesen jogszerű, ha már másnap saját maga kezdeményezi a módosítását.

Az meg egyenesen vérlázító hazugság, hogy erről a kezdeményezéséről tájékoztatta volna a legnagyobb ellenzéki frakciót. A költségvetés elfogadása óta semmilyen egyeztetés, találkozó nem volt a városvezetés és az ellenzék között, a jövő heti közgyűlés napirendi pontjait pedig nem ismerhetjük még, ugyanis a gyakorlatnak megfelelően péntek délután lesznek olvashatóak a város honlapján. Honnan is értesülhettünk volna az állítólagos módosítási kezdeményezésről? Az Art Cafe-ba sem járunk.

Dr. Horváth Attila önkormányzati képviselő már februárban bizottsági ülésen jelezte, hogy aggályos a rendelkezés, de nem foglalkozott frakciótársunk figyelmeztetésével a fideszes többség. Ennek két oka lehet: egyfelől lehetséges, hogy - mint kiderült megalapozatlanul - bíztak a méltán népszerű közgazdász szakértelmében, másfelől lehetséges, hogy tudták, alkotmánysértő lesz a rendelet, de úgy hitték, ezt is megoldják majd erőből.

Szakály Gábor frakcióvezető sajtóközleményével kapcsolatban pedig megértésünket és sajnálatunkat fejezzük ki - bizonyára nem lehet könnyű egy ilyen ostoba hiba után megvédeni az alpolgármestert. A frakcióvezető megpróbálta. Meghaladta képességét.

Ahhoz, hogy csúsztattunk-e a vizsgálat tényéről és annak várható eredményéről csak két gondolatot fűzünk:

Ha nem lenne megalapozott beadványunk, akkor Molnár Miklós miért kezdeményezte már másnap a költségvetési rendelet módosítását?

A Kormányhivatal tájékoztatásában a következő szerepel: „Kormánymegbízott úrnak címzett, a városi képviselők képviselői keretére vonatkozó beadványával kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a helyi a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 98. § (2) bekezdése a) pontjában biztosított törvényességi ellenőrzési jogkörben eljárva vizsgáljuk Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata 2011. évi költségvetéséről szóló rendeletének költségvetését. A törvényességi felülvizsgálathoz szükséges iratok megküldése iránt intézkedtünk. A vizsgálat befejezéséig szíves türelmét kérjük.”

Szerintünk egy kis értő olvasással könnyen el lehet dönteni, ki csúsztat.

Szombathely, 2011. március 23.