Hírek

Evita szereplőválogatást tartottak a Bartók Teremben

2012. június 21., 17:12

Augusztus 14-én az Iseumi Szabadtéri Játékok keretében mutatják be Szombathelyen Andrew Llyod Webber Evitáját. Ehhez kerestek helyettesítő főszereplőket, táncosokat és kórustagokat. A szerepekre több százan jelentkeztek, nemcsak Szombathelyen hanem Budapesten is tartanak meghallgatásokat.

Evita szereplőválogatást tartottak a Bartók Teremben

Már kora délelőtt gyülekeztek a jelöltek a szereplőválogatásra. Köztük Pogácsás Zsuzsanna is, akivel a  szombathelyiek már több rendezvényen találkozhattak. Most az előadás kórusában szeretne énekelni.

Pogácsás Zsuzsanna
"Én komolyzenét tanulok, de musicalt is nagyon-nagyon szeretem, és gyermekkorom óta ezt tanulom is és énekelem. És nagyon nagy lehetőség Szombathelyen az Evita produkció, és nemcsak nekünk, akik lehetőséget kaptunk, hogy szereplhessünk benne, hanem a városnak is."

A meghallgatásra gyermekszereplőket is vártak, mert szólistát és gyermekkórus-tagokat is keresnek.

Kiss Vivien
"Én egy gyermekszerepet szeretnék vállalni, és azért szeretnék az Evitában szerepelni, mert imádok énekelni."

A jelentkezők közül sokan már nem jöhettek el a mai meghallgatásra.

Mérei Tamás igazgató
"Akik jelentkeztek, több mint 200-an, már egy előválogatáson estek át az életrajz és tapasztalataik alapján. És magán a meghallgatáson ma Szombathelyen és két nap múlva Budapesten kerül sor, tánckoreográfiát is kell mutatniuk amit itt tanulnak meg."

A szereplőválogatás a táncosokkal kezdődött, a bemelegítés után egy rövid koreográfiát kellett elsajátítaniuk, majd az egyéni teljestítményekre is kíváncsi volt a rendező. Itt elsősorban a testi adottságokat és a mozgáskultúrát figyelte. Az énekes produkcióknál több szempont alapján dönt majd.

Gajdos József rendező, koreográfus
"Nagyon sok disszonáns hangállás van a darabon belül, nagyon nehéz szólaméneklések - hogy egymáshoz képest, hogyan tudnak énekelni az előadók, majd utána jön a szóló énekpróba, ahol kiderül, hogy ki képes arra, hogy főszerep szinten elvigye a terhelést, a felelősséget."

A mai meghallgatáson a szereplőválogatáson túl, kíváncsiak voltak a vidéki fiatalok képességeire is, hiszen innen kevesebben kapnak lehetőséget az országos tehetségkutatókban. A rendező abban is bízik, hogy új tehetségeket fedezhetnek fel.