Hírek

Évet értékelt az LMP

2011. december 19., 17:12

Zöld fordulatra van szükség a költségvetésben, ez az európai terv része is - mondta el hétvégi sajtótájékoztatóján Vágó Gábor, az LMP szóvivője.  A politikus egy országjáró körút keretében látogatott el Szombathelyre, és egyeztetést tartott a civil szféra képviselőivel hazánk jelenlegi helyzetéről.

Évet értékelt az LMP

Éves beszámolót tartott a párt tevékenységéről az LMP szóvivője. Vágó Gábor szerint a Lehet Más a Politika  az emberek kiszolgáltatottsága ellen küzd, ezért kezdeményezett népszavazást a nyugdíjról. Egyúttal szeretnék meggátolni az azonnali kirúgások lehetőségét is - hangzott el a tájékoztatón. Az országgyűlési képviselő azt mondta: rossz alapokon számolták ki az ország költségvetését, ezért rosszul járnak a magánnyugdíjpénztár-tagok, sokan elszegényednek és visszesik a munkahelyteremtés. Ezzel párhuzamosan nő hazánk kiszolgáltatottsága. Az LMP szóvivője szerint Zöld fordulatra van szükség, amely több pilléren nyugszik.

"Az egyik a 21. század húzó ágazataiba való beruházás, ezt a magyar költségvetésben egy zöld beruházási alappal szeretnénk megvalósítani."

Vágó hozzátette: megéri befektetni a megújuló energiákba, mert új munkahelyek jöhetnek létre, pénzt spórolhat meg az ország és fókuszba kerül a környezeti tudatosság.