Hírek

Európa-napi rendezvényt tartottak

2012. május 08., 17:59

Az elmúlt években csökkent az európai intézményekbe és az unióba vetett bizalom - hangzott el az Európa-napi rendezvényen. Miszlivetz Ferenc, a Nemzetközi Tudományok Doktora előadásában kiemelte: a mostani válság jó lehetőséget nyújt a problémákkal való szembenézésre, új jövőstratégia megalkotására. A gazdasági szakemberek szerint a vasi vállalkozások nyertesei az uniós tagságnak. Az általunk megkérdezett járókelőknek azonban már megoszlik a véleményük csatlakozás hasznosságáról.

Európa-napi rendezvényt tartottak

2004. május 1-jén a Szombathelyi Televízió élő műsorban számolt be hazánk európai uniós csatlakozásáról.  A megyeszékhelyhez közeli településeken is kulturális programokat rendeztek a belépés napján. 8 év telt el azóta, és a vélemények megoszlanak arról, hogy jó-e az országnak és az embereknek az uniós tagság.

A megyei vállalkozásoknak nagy lehetőséget kínált az uniós tagság.

Kovács Vince, elnök - VMKIK
öSSZESÉGÉBEN IGEN, JÓL JÁRTAK .... ADOTTAK.

Euroszkepticizmus érezhető a kontinensen - hangsúlyozta előadásában Miszlivetz Ferenc.  Ennek egyik biztos jele, hogy egyre kevesebben mennek el szavazni a közvetlen Európai Parlamenti választásokon. A Nemzetközi és Európa-tanulmányok Intézetének igazgatója szerint  a kontinensnek szembe kell néznie önmagával, és az olyan problémákkal, mint a népességfogyás, az elöregedés, vagy lemaradásával az innováció területén.

Miszlivetz Ferenc, a Nemzetközi Tudományok Doktora
Azt hiszem, hogy ez a válság....lehetőségekből.

Ma a Fő téren is Európa Napot tartottak. A játékok mellett az unióról  kaphattak hasznos információkat az érdeklődők.