Hírek

Euro-liga selejtező

2011. június 06., 14:50
Két Euro-liga selejtező mérkőzést játszott a magyar női-röplabda válogatott Szombathelyen. Jókay Zoltán együttese először 3:1-re, majd pedig 3:0-ra kapott ki Bulgária csapatától.
Euro-liga selejtező
Határozottan jól kezdte az Euro-liga selejtező sorozatát a magyar női röplabda-válogatott: Jókay Zoltán együttese három ponttal tért haza Izraelből. A jó kezdés után mindenki hasonló folytatásban reménykedett, ám a remények sajnos nem váltak valóra, ugyanis Szombathelyen mindkét mérkőzését elveszítette a magyar csapat az Európa-bajnoki hetedik helyezett Bulgária ellen. Az alaposan megfiatalított magyar gárda pénteken este még határozottan jól tartotta magát: a bolgárok csak nagy csatában tudtak 3:1-re nyerni. Jókay Zoltán együttesében remekül mutatkozott be az olasz bajnokságból hazatérő Horváth Dóra, ugyanakkor nagyon hiányzott a vesemedence-gyulladás miatt kórházi ápolásra szoruló Sándor Renáta. A két gárda második, szombat esti mérkőzése viszont már merőben más forgatókönyv szerint zajlott: a bolgárok az első néhány labdamenetet leszámítva végig kezükben tartották az irányítást és sima, 3:0-ás győzelmet arattak a fáradtan mozgó, gyenge produkcióval előrukkoló magyarok ellen. Sajnos Filipovics Anitáék játéka még körvonalaiban sem emlékeztetett az előző napi produkcióra.
A két vereség azt jelenti, hogy a folytatásban a mieink az izrealiekkel vívhatnak majd nagy csatát a B-csoport harmadik helyezéséért. Jókay Zoltán szövetségi kapitány csapata legközelebb Csehországban lép majd pályára, még pedig egy olyan ellenféllel szemben, amelyik legalább olyan játékerőt képvisel, mint az Aréna Saváriában látott Bulgária.